Stop het gestaar naar jouw haar

Make-up door Dagmar

Knippen, knippen en nog eens knippen...
Veel mensen zeggen dat je haar sneller groeit wanneer je er regelmatig een stukje vanaf knipt. Trap hier niet in! Je haar is dood, het enige levende deel van het haar zit in je hoofdhuid. De bovenkant kan echt niet voelen dat er van de onderkant een stukje af is. Het is wel verstandig om de dooie puntjes eraf te knippen, op deze manier heb je minder last van gespleten haarpunten en ziet je haar er mooier uit.

Gespleten haarpunten
Gespleten haarpunten komen opzetten wanneer de beschermende schubbenlaag van je haar is beschadigd of helemaal verdwenen. Je haar begint dan te splijten. Je beschermende schubbenlaag kan door verschillende dingen beschadigen: te vaak wassen, verven, permanenten, te wild borstelen, krullen, stijlen en de straling van de zon. Maar hoe kom je nou van die gespleten strengels af? Afknippen! Als je je haar niet korter wil knippen, kun je het ook zelf doen: draai je haar rond zodat de gespleten punten uitsteken en knip de puntjes eraf. Wees niet bang voor vreemde happen in je haar, want dat zal niet gebeuren.

Bruin met groene waas
Als je je blonde haar donker verft, kan er een groene glans ontstaan. Deze groene glans voorkom je door je haar in een bruine kleur met een roodtint erin te verven. Is het hier al te laat voor en heb je al bruin/groene haren? Dan kun je proberen om de groene glans eruit te wassen met ketchup en tomatenpuree. Als er een waas in blijft zitten, kun je er een kleurspoeling met roodtint doorheen doen.

Blond met groene waas
Als je als blondine gaat zwemmen in chloorwater kan je haar een groenige glans krijgen. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar hier geldt ook weer: als je een beetje ketchup of tomatenpuree door je shampoo heen mengt, is de waas zo verdwenen.

Geel haar
Is jouw geblondeerde haar geel geworden? Was dan je haar met zilvershampoo en laat dit vijf minuten intrekken. Het haalt de gele tint uit je haar weg. Was je haar er niet te vaak mee, want je lokken drogen er erg van uit.

Olijfolie als moisturizer
Als je een goede, goedkope moisturizer zoekt kun je ook gewoon olijfolie gebruiken. Warm de olijfolie op, smeer het op je hoofdhuid en in je haar, wikkel er een warme handdoek omheen en laat het tien tot  twintig minuten intrekken. Daarna moet je wel heel goed uit je haar spoelen. Het kan een ontzettende kliederboel worden, maar je haar zit tenminste wel goed.

Biertje voor de glans
Last van een doffe haarbos? Was je haar dan met bier! Het zorgt voor een volle, glanzende bos. Was het daarna wel goed uit, want anders stink je een uur in de wind.

Haar met
Een klodder mayonaise zorgt voor een vochtinbrengende oppepper van het haar. Masseer je haar en hoofdhuid er mee in, wikkel je hoofd daarna in met folie en laat het 10 minuten intrekken.

Weet jij nog handige haartips?