Vrouwen chagrijniger dan mannen

De maatschappij door Jet

Mannen daarentegen gaan iets vrolijker door het leven: 'slechts' 52 procent van hen heeft een tekort aan positieve gevoelens. Het onderzoek is uitgevoerd door Psychologie Magazine en 400 mensen hebben meegedaan.

Vooral onderwerpen als het huishouden, werken en reizen naar het werk, omgaan met de schoonfamilie en het lezen van ellende in de krant zorgen voor een chagrijnig gevoel.

Waar vrouwen wel vrolijk van worden is hun partner, omgaan met de kinderen, vrienden en het lezen van een boek. Waar blijft de seks, hoor ik je denken, maar het bedrijven van de liefde staat pas op de elfde plaats van positieve gevoelens! Bij mannen staat seks (uiteraard) wel in de top drie...

Een leuk weetje: Om vrolijk te kunnen leven moet een positiviteitsratio van minstens 3 op 1 gehaald worden. Dat houdt in dat tegenover ieder negatief gevoel, drie positieve gevoelens moeten staan.

Daarnaast is uit een ander onderzoek gebleken dat vrouwen ongeveer 16 maanden van hun leven huilend doorbrengen, dat is 12.000 uur! De redenen achter de tranen veranderen per leeftijdscategorie, maar zijn over het algemeen relatieproblemen, vermoeidheid of de dood van een geliefde.

Conclusie: we zijn chagrijnig en jankerds! Mag er snel wat positiever nieuws over ons komen, please?