Prettig paprikasoepje

Eten door Jet

Een soepje is eigenlijk altijd wel goed: voor de lunch, als voorgerechtje of als hoofdmaaltijd als je niet zo'n honger hebt. Daarnaast is het hartstikke leuk om te maken... Het lijkt misschien een beetje lastig, maar dat is het totaal niet!

Denk eens aan paprikasoep in plaats van tomatensoep (zooo cliché). Net even iets anders, maar minstens zo lekker! Hier een receptje voor een paprikasoepje met Italiaans tintje.

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?
3 rode paprika's in kleine blokjes
2 grote uien in ringen
3 tenen knoflook in schijfjes
3 sneetjes wit brood met korstje, fijngesneden
3 kippenbouillontabletten
Flink wat olijfolie
1 liter water
1 bakje kruidenroomkaas
Versgemalen peper en eventueel nog wat zout (eerst proeven!)

Hoe maak je het?

  • Laat een pan met een flinke scheut olijfolie warm worden en fruit hier de uien en knoflook in.
  • Voeg nu de paprika toe en laat deze ook even meebakken.
  • Vervolgens kunnen de bouillonblokjes, het water en het fijngesneden brood erbij.
  • Laat het geheel 15 tot 20 minuten 'tegen de kook' aanhouden (dat bekent dat het prutje bijna kookt).
  • Pak nu de staafmixer erbij en mix het soepje glad (je kunt het zo glad of grof maken als je zelf wilt).
  • Voeg het bakje kruidenroomkaas toe en laat het geheel nog even doorpruttelen.

It's as easy as that!

Lekker met geroosterd brood en salade...

Bron: Smulweb.nl