De hipste zomerdrankjes

Eten door Marieke_B

Bestel jij bij gebrek aan inspiratie ook altijd maar weer die witte wijn (droog of zoet) of rosé op het terras? Dat hoeft niet meer! Met deze hippe en lekkere zomerdrankjes maak jij de blits. Overigens ook zeer goed te doen in je eigen tuin of op je balkonnetje natuurlijk!

Coebergh Sparkle
We kennen Coebergh in eerste instantie natuurlijk van de bessenjenever, die veel vrouwen drinken met wat ijsblokjes erin. Deze zomer zijn ze met een nieuw zoet en fris drankje op de markt gekomen, namelijk Coebergh Sparkle! Het is fris, fruitig en bubbelend dankzij een slimme mix van rode vruchten en mousserende wijnen. En ook nog eens gewoon te koop in de supermarkt of bij de slijterij.

Jillz
Een sprankelende cider van appels: dat is Jillz! Ideaal voor als je geen zin hebt in zowel bier als wijn. Het is een verfrissend, licht alcolholisch drankje (5%) dat gemaakt is van natuurlijke ingrediënten als appelcider, zuiver water en een vleugje fruit. Koud op z'n lekkerst! Jillz is in de supermarkt in kleine flesjes te krijgen en op terrassen staat ie ook steeds vaker op de kaart.

Prosecco in mini-flesjes
Prosecco is een blijvertje, die zal waarschijnlijk nooit uit de mode gaan. Zéér 2009 is echter zijn kleine variant: Prosecco in miniflesjes. De Mini Prosecco is een vrolijk, goedgevuld en trendy flesje van 200 ml met (handige!) schroefdop. Er zijn zelfs verschillende smaken: Natural, Passion en Royal. De flesjes zijn online te bestellen op www.buyyourwine.nl.

Sparkling Vodka
Niet zo origineel meer is natuurlijk het drankje wodka lime, waar je bijna elke vrouw wel blij mee maakt. Nu is er echter iets nieuws lekkers: Sparling Vodka! Een nieuwe vodka van hoge kwaliteit met bubbels in een aantrekkelijk flesje, in de smaken Original, Lemon en Cherry. Verkrijgbaar op www.buyyourwine.nl.

Exotisch bier: Mongozo
Een typisch vrouwenbiertje is het nieuwe exotische Mongozo. Bier met een smaakje dus! Verkrijgbaar in de smaken Mango, Banana, Coconut, Quinua en Palmnut. Op de redactie hebben we het mogen proberen en waren we vooral fan van de fruitige mangosmaak. Een fijne opfrisser tijdens zwoele zomeravonden. Mooi extraatje: Mongozo-bier draagt het Fairtrade/Max Havelaar-keurmerk! Zakelijke bestellingen kunnen gedaan worden op de website van Bier & Co, consumenten moeten op zoek naar cafeetjes waar Mongozo wordt geserveerd.

Light Live
Voor de dames onder ons die graag wijn drinken, maar op zien tegen de calorieën, is er nu Light Live: de eerste wijn in de wereld met een 'Ik Kies Bewust'-certificering. Het bevat gemiddeld 50% minder calorieën dan reguliere wijn, is gemaakt van kwaliteitswijn en is verkrijgbaar in zowel rood, wit, rosé en mousserend (met bubbels dus). Ook is ie alcolholvrij, dus ook voor mama's in wording en BOB's zeer geschikt! Je kunt 'm gewoon in de supermarkt in het wijnschap vinden.