Smullen bij 't Lieve Vrouwtje

Eten door Marit

Na een dag shoppen (lees hier het shopreport van schrijfster Petra voor tips!) en eventueel een toeristische rondvaart door de grachtjes, is het pure verwennerij om uit eten te gaan bij 't Lieve Vrouwtje, gelegen aan het plein voor de Lieve Vrouwetoren. 't Lieve Vrouwtje, een sfeervol restaurant op het hoekje van het plein, is iedere dag geopend vanaf 17.00 uur. Je hebt er de mogelijkheid om op het terras te eten of in de gezellige ambiance van het restaurant zelf.

De gerechten op de kaart zijn variabel en exclusiever dan de gerechten op de kaart van het gemiddelde restaurant. Ze hebben iets bijzonders (denk aan een tournedos met boterzachte eendenlevertjes, met gemarineerde tomaatjes gevulde paprika, toetjes bestaande uit een mangomousse of toetjes met muntsaus). En er is voor ieder wat wils: vis- of vleesgerechten, maar ook voor de vegetariër is er voldoende keus. Zelfs mensen met moeilijke diëten zoals ik, kunnen moeiteloos zonder bericht vooraf terecht bij dit kundige restaurant. Het restaurant bleek zelfs in bezit te zijn van diabetesijs (zonder suiker)!

Het personeel is zeldzaam vriendelijk en goed in wat ze doen. De serveersters geven je het gevoel oprecht geïnteresseerd te zijn, zonder de Amerikaanse overdrijving die je soms tegenkomt. Na overleg met de kok (die mij even de ingrediënten kwam laten lezen om er zeker van te zijn dat hij me niets voorschotelde waar ik ziek van kon worden), ging ik voor een heerlijk bord seizoensfruit, zonder ijs. Ananas en meloen eruit? Geen probleem!

De prijzen in het restaurant zijn goed: niet te duur, gewoon een goede prijs voor wat je krijgt. De porties waren goed afgestemd, in tegenstelling tot restaurants waar veel wordt weggegooid, bleken onze behoeften precies te zijn vervuld.

De enige opmerkingen die ik kan leveren, zijn de spelfouten in de samenstellingen op de krijtborden aan de muur: woorden als 'mochitopiramide' of 'mangomousse', dienen aan elkaar te worden geschreven en niet los.

Het gebeurt me niet vaak dat ik wegga uit een restaurant met zo'n voldaan gevoel. Heerlijk gegeten en vriendelijke mensen ontmoet. Shopvriendinnetjes, dit is waar je moet zijn!

't Lieve Vrouwtje
Lieve Vrouwestraat 19
3811 BP Amersfoort
 
Tel: 033-4614502