Hoezo vrouwen kunnen niet barbecueën?! 

Eten door Ze.nl

Op de een of andere manier wakkert barbecueën het oergevoel aan bij mannen. Zodra de kolen beginnen te gloeien en de vleestang ter hand wordt genomen gaan de heren opeens heel gewichtig doen. Dan staan ze met z’n allen met een biertje in de hand rond de barbecue te discussiëren wat er met het vlees moet gebeuren. Ze maken er vaak een serieuze competitie van wie het lekkerst kan grillen. Wij vrouwen mogen ons dan ontfermen over de salades en het stokbrood. Daar doen we niet aan mee natuurlijk!

Barbecue tips

Wij laten zien dat barbecueën meer is dan grote stukken vlees grillen. Met onze verfijnde aanpak maken we van elke barbecue een feestje voor de vlees-, vis, en groenteliefhebber. Natuurlijk gaan we wel voor de beste kwaliteit als we online vlees bestellen, want een lekkere barbecue begint bij goed vlees en verse vis. Het is fijn dat bij de online slager uitgebreid staat beschreven waar het vlees of de vis vandaan komt en dat je er ook veel smakelijke barbecue recepten vindt. In dit artikel geven we je nog veel meer handige tips & tricks voor de ideale summer party!

Houtskool is cool

Veel doorgewinterde barbecuers zweren bij houtskool of briketten. Nu is het ook wel zo dat dit het vlees, de vis en de groente een lekker rooksmaak geeft. Zeker als je nog wat houtsnippers voor extra smaak op het houtskool of de briketten gooit. Kies altijd voor een barbecue met een ronde deksel, ook wel kogelbarbecue genoemd. Hiermee kun je de hitte en de garing veel beter controleren en voorkom je zwartgeblakerd vlees dat van binnen nog rauw is. Briketten en houtskool branden op een andere manier. Houtskool wordt veel heter en brandt korter, briketten worden minder heet maar branden een stuk langer. Dus houtskool is ideaal om bijvoorbeeld steaks en saté te grillen. Briketten kun je beter gebruiken voor een garen van onder andere groentespiesjes, mais en kippenbouten.

Goede spullen zijn het halve werk

Wat we dan wel van mannen kunnen leren is dat je de goede spullen moet hebben om probleemloos te barbecueën. Met een brikettenstarter zorg je ervoor dat alle briketten gelijkmatig gloeien voor je ze uitstort in de barbecue. Maar ook een vleestang, handschoen, vleesvork, kwast om te bestrijken en vuurvaste handschoenen zijn onmisbaar. 

Gegrilde groenten passen perfect bij vlees en vis

Nog te vaak maken we maar een salade voor bij het vlees of de vis. Kom op, dan kan beter! Om te beginnen is er natuurlijk de klassieke gepofte aardappel. Wikkel de aardappel in aluminiumfolie en leg hem in de kolen. Maar er een sausje van zure room en bieslook bij en je bent klaar! Maar wat dacht je van mooie groentespiesjes met rode ui, paprika, courgette en champignons? Of mix de grofgesneden groente door elkaar met knoflook, zout, peper en rozemarijn. Als je dat dan in aluminiumfolie wikkelt en op het rooster van de barbecue legt gaart het vanzelf.