Dit wordt hét drankje van de zomer

Eten door Jeanine

Het is weer tijd voor frisse drankjes in de zon! Drink jij liever niet te veel alcohol maar heb je wel zin in een lekker, zomerse versnapering? Dan hebben wij hét drankje voor jou. Seltzer is namelijk helemaal hip. Het lage alcoholpercentage is perfect als je behoefte hebt aan een licht alcoholisch drankje, maar niet te veel wilt binnenkrijgen. Perfect voor deze zomer!

Lees ook: Zo vaak ben je gemiddeld dronken in je leven

Seltzer

Erg nieuw is het misschien niet, maar het begint de laatste tijd steeds meer aan te slaan. Ook in Nederland halen we maar wat graag een paar blikjes in huis. Het drankje waar we het over hebben, is niets minder dan hard stelzer: bruiswater met een (fruitig) smaakje en een alcoholpercentage van zo’n 4.5%. Het (fruit)aroma maakt het lekker fris, terwijl de alcohol die extra kick geeft. Dat klinkt als een nieuwe favoriet!

Verkrijgbaar in supermarkten

Hard stelzer begon als trend in Amerika en inmiddels is het ook naar Nederland overgewaaid. Veel harde stelzers zijn glutenvrij en er zitten vaak weinig suikers of koolhydraten in. Ideaal en toch is ‘ie precies zoet genoeg. Benieuwd welke je dan moet hebben? In Nederland verkopen veel supermarkten ze onder de naam Whiteclaw, Stëlz of Topo Chico. Weet je ook direct waar je naar moet zoeken. Kick back and relax een middagje met een heerlijke stelzer!

Lees ook: Zo maak je kapsalon uit de Airfryer