Creatief schrijven (met korting!)

De maatschappij door Maresa

Er zijn heel veel dromers in Nederland. Creatieve dromers vooral. Ik had er een aantal van in een workshop, twee jaar geleden. Toen verzorgde ik voor de Volksuniversiteit in Alkmaar mijn zelfbedachte cursus Creatief Schrijven. Bloednerveus stond ik het eerste uur voor de groep, maar elke week ging het beter. Ik merkte dat alle cursisten ook echt gingen schrijven. Sterker nog; nadat de cursus al lang en breed was afgelopen, kwamen we bij elkaar om 'lekker creatief te doen'. Met succes; één cursist kwam met haar korte leesverhaal in de Margriet.

Hoe dat komt? Schrijven is iets wat je moet doen. Heel veel mensen doen het niet. Logisch, want wanneer kun je er tijd voor maken? Niet iedereen heeft tijd voor een hele cursus en niet iedereen kan helemaal naar Alkmaar om zo'n cursus te volgen. Daarom besloot ik dat ik creatief Nederland een handje wilde helpen en richtte www.creatiefschrijven.net op. Iedereen kan zich aanmelden, waar je ook vandaan komt. De enige voorwaarde is dat je houdt van schrijven!

Je kunt natuurlijk ook subtiel je werkgever eens lief aankijken. "Hebben we al iets bedacht voor een middagje teambuilding? Ik heb zoooiets leuks gezien! Ook goed voor het creatief denkvermogen van de afdeling, vind je niet?" Heb je straks een leuke, gezellige middag met je collega's waarbij je elkaar een keer van een andere kant leert kennen.

Ook op scholen kunnen workshops worden gegeven, voor zowel de docenten als de leerlingen. Kijk maar onder 'scholen' bij het aanbod.

Tijdens elke workshop ga je sowieso schrijven. Je kunt in overleg kiezen voor individuele en/of groepsopdrachten, of je laat je verrassen. Het enige wat ik wel verklap over elke workshop, is dat je creatieve denken weer aan staat. Tijdens de laatste workshop die ik gaf, werden er tijdens een 'discussie' over schoolkranten tientallen goede ideeën over en weer gegooid. Tussen de schrijfopdrachten door is er dan ook veel in de kantlijnen neergezet - voor het geval ze alles vergaten...

Speciaal voor lezers van Ze.nl!
Tijdens het lezen van dit artikel is het misschien gaan prikkelen. Nieuwsgierig naar de online cursus? Of heb je al creatieve vriendinnen gebeld om samen een workshop te gaan volgen? Ben je stiekem al aan het rondkijken op www.creatiefschrijven.net? Wacht nog even met aanmelden! Als lezeres van Ze.nl krijg je namelijk een flinke korting op de online cursus.

Hoe?
1. Vul bij 'contact' je gegevens in.
2. Zet achter je naam [Ze.nl].
3.  Verstuur je bericht!Je betaalt dan geen 239 (excl. BTW), maar 149,94 euro - inclusief BTW! Hiervoor ontvang je zes weken lang elke week een prikkelende, creatieve schrijfopdracht. Bovendien wordt je schrijfwerk bekeken en krijg je tips en complimenten terug. Niet gek toch?

Je kunt je nog tot uiterlijk 6 mei 2009 inschrijven om van deze aanbieding gebruik te maken.
Tot snel op
www.creatiefschrijven.net... en geef het door!