Ideaal: Er is nu een app die geschreven tekst omzet in gebarentaal

Wist je dat er wereldwijd 32 miljoen dove en slechthorende kinderen zijn? Die kinderen hebben over het algemeen meer moeite met leren lezen dan hun horende leeftijdsgenootjes, omdat zij de combinatie van geschreven woorden en klanken niet kunnen maken. Daar moet verandering in komen, vond Huawei en daarom lanceerden zij vandaag de StorySign app.

StorySign

De app is ontwikkeld om geschreven tekst om te zetten in gebarentaal. Kinderen hoeven de app simpelweg op een kinderboekje te richten, waarna een avatar de tekst uitbeeldt in gebarentaal. De app is vandaag gelanceerd in 10 verschillende landen, die dan zelf weer soms verschillende gebarentalen hebben. Een flink project dus!

Taalachterstand

StorySign helpt dove en slechthorende kinderen te leren lezen. Hiermee hoopt Huawei de vroege taalachterstand die veel dove en slechthorende kinderen al vroeg oplopen te voorkomen. Bovendien kunnen hun ouders met behulp van de app een warm en vertrouwd voorleesmoment met hen hebben, net zoals ouders met horende kinderen.

Android

In Nederland is Waar is Dribbel het eerste boekje dat beschikbaar is. De app is vanaf vandaag gratis te downloaden in de appstore, iedereen met een Android toestel kan er gebruik van maken, al zal een toestel met een snelle AI-chip zoals die van Huawei deze waarschijnlijk het beste kunnen draaien. Mensen met een iPhone zullen helaas nog even moeten wachten. 

Lees ook: 10 Dingen waar je niet bij nadenkt wanneer je een kind krijgt