Mijn vrouw en andere stukken

De maatschappij door Redactie Ze.nl
Mijn vrouw en andere stukken

behandeld een groot aantal thema's. Regelmatig komt de moeizame start van de jongste Giphart naar voren, maar ook worden de verkiezingen in Amerika besproken, het EK 2008, goede voornemens, euthanasie, vakanties met het gezin, noem maar op.

Ook is er bonusmateriaal aan Mijn vrouw en andere stukken toegevoegd. Zelfs de kippige lezer zal dat niet ontgaan, gezien de prominente tekst 'Met bonusmateriaal' op de achterflap. Denk je bij bonusmateriaal aan pennen, t-shirts, dvd's, cd's of vliegtickets, dan kom je bedrogen uit. Feitelijk zou je 'Met bonusmateriaal' kunnen lezen als: 'In dit boek vind je niet alleen columns die in de Volkskrant zijn gepubliceerd, maar ook columns die in de Rails zijn gepubliceerd, op de website van de Volkskrant of in de theatervoorstelling 'Giphart & Chabot met Bril' zijn gebruikt'. Met bonusmateriaal leest dan toch iets vlotter weg.

Maar treur niet over de vervlogen bonusmateriaal dromen, want een goed geschreven column is aan Giphart besteed. Zijn columns lezen weg als korte verhalen, waarbij het lezen van één verhaal niet genoeg bevrediging bied. Bladzijde na bladzijde blijf je omslaan om de avonturen van Giphart te volgen. De rode draad in het boek is dan ook de (belevings)wereld van Giphart. Nieuwsgierig naar het leven van anderen zoals de meeste van ons zijn, zeker als deze persoon een BN-er is, maakt Mijn vrouw en andere stukken tot interessant leesvoer.

Ben je een fan van Giphart dan zul je de columns meer dan de moeite van het lezen waard vinden. Ben je geen fan van Giphart, misschien omdat hij teveel seks gebruikt in zijn boeken, dan is het boek nog steeds de moeite waard. Voor een Giphart is Mijn vrouw en andere stukken verassend seksloos. Een goed voornemen van Giphart en zijn vrouw blijkt zelfs te zijn om wat vaker te seksen. Wie had dat nou gedacht. Hoe zat het ook alweer met dat spreekwoord over een wens, een vader en een gedachte?

Mijn vrouw
Mijn vrouw en andere stukken
Ronald Giphart
Uitgeverij Podium
266 pagina's
ISBN: 9057591693