Kip kerrie met gebakken banaan

Eten door Redactie Ze.nl

Hoofdgerecht voor 2 personen, bereidingstijd ca. 20 minuten

Energie
Bevat per persoon:  499 kilocalorieën, 41 g eiwit, 9.5 g onverzadigde vetzuren, 4.5 g verzadigde vetzuren, 55 g koolhydraten

Bevat verder:
1,31 mg vitamine B6 (84% ADH*), 23 mg vitamine C (33% ADH*) 4,2 mg ijzer (28% ADH*)

* Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid


Voor dit recept heb je nodig:
2 kipfilets
25 gram zilvervliesrijst
400 gram sperzieboontjes
2 bananen
100 ml  kokosmelk light
1 theelepel  kerriepoeder
zout
2 eetlepels vloeibare margarine

Bereidingswijze
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wrijf de kipfilets in met de kerriepoeder en een klein beetje zout. Verhit de koekenpan met 2 eetlepels vloeibare margarine. Bak vervolgens in de hete pan de filets in 10 minuten goudbruin en gaar.

Haal de sperzieboontjes af, breek in tweeën en kook de bonen in ca. 10 minuten in weinig water met een beetje zout gaar.

Neem de filets uit de pan en houd ze met aluminiumfolie warm. Pel de bananen en snij ze doormidden. Bak de bananen 1-2 minuten. Schenk de 100 ml kokosmelk light in de pan en roer de bananen los, zodat er een dikke saus ontstaat.
Verdeel de rijst, de sperziebonen en de kip over de borden. Schenk de dikke bananensaus over de kip.

Eet smakelijk!

Tip: Drink bij dit gerecht een glas sinaasappelsap. De vitamine C in de sap zorgt ervoor dat je lichaam het ijzer beter kan opnemen uit de voeding.

Variatie: Dit gerecht kan gegeten worden met verschillende soorten groene groenten. Vervang de zilvervliesrijst voor notenrijst. De noten en de gedroogde vruchten in deze rijst smaken heel goed bij de bananensaus.

Dit artikel is geschreven door Bo Schumacher en Claudia van Vliet, studentes Voeding & Diëtetiek