Lekker: chocolademuffins!

Eten door Anne-Jolijn

Muffins heb je in ontelbaar veel soorten, maar deze staat bij mij met stip op nummer 1. Het recept is genoeg voor ongeveer 15 muffins. Heerlijk bij een kopje thee, een cappuccino of een warme chocolademelk.

Wat heb je nodig?
- 200 gram bloem
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 200 gram zachte boter
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren op kamertemperatuur
- halve theelepel zout
- 100 gram pure chocolade
- 30 gram cacao
- muffinvormpjes

Hoe maak je het?
Verwarm de over voor op 160 graden en breek de reep chocolade in allemaal kleine stukjes.
Klop als eerst de boter, suiker en vanillesuiker tot een romig goedje. Voeg één voor één de eieren toe en zorg ervoor dat ze volledig door de andere ingrediënten worden opgenomen. Meng nu voorzichtig het zout en de bloem er doorheen. 
Doe daarna de cacao en de stukjes chocolade door het beslag en zorg ervoor dat alles goed verdeeld is. Schep als laatst het beslag voorzichtig in de vormpjes en doe ze ongeveer 15 minuten in de oven.

Laat de muffins afkoelen tot de stukjes chocolade weer hard zijn...

... eet smakelijk!