De 10 leukste sportmannen

Sport & gezondheid door Marieke_B

Zowel in Nederland als buiten onze landsgrenzen zijn flink wat mooie sportmannen te vinden. Mooi tijdens een fotosessie, maar al helemaal als ze zich in het zweet werken om een topprestatie neer te zetten. Wij hebben voor jou tien redenen waarom je gewoon naar Studio Sport moet kijken!

1. Sven Kramer
Sport: schaatsen
Leeftijd: bijna 23
Relatiestatus: verkering met hockeyster Naomi van As
Cute omdat... 
... hij zo'n ontzettend leuk koppie heeft met schattige vrolijke ogen. Verder is ie oer-Hollands en blijft ie met beide (zeer gespierde) benen op de grond staan. Dat waarderen wij vrouwen natuurlijk ontzettend!
Spot hem op tv... 
... gedurende de hele winter; bij alle grote schaatstoernooien (EK & WK Allround, WK Afstanden, wereldbekers) steelt onze Sven de show!

2. Rafael Nadal
Sport: tennis
Leeftijd: 22
Relatiestatus: al 3,5 jaar samen met vriendin Maria Francesca Perello
Cute omdat...
... hij een mooi gebruinde teint heeft (Spaans!) met lange wapperende haren en donkere ogen om in te verdrinken. En heb je zijn gespierde armen weleens gezien als ie op de tennisbaan staat in zijn sporthemdje? Wow! Ondanks alle (voornamelijk vrouwelijke) aandacht die hij als toptennisser krijgt, lijkt ook hij vrij bescheiden te blijven en besteedt hij graag aandacht aan zijn fans.
Spot hem op tv...
... tijdens de grote Grand Slam-tennistoernooien als Roland Garros, Wimbledon, Australian Open en US Open. Onlangs was hij zelfs in Nederland om het ABN Amro-toernooi op te leuken!

3. Cristiano Ronaldo
Sport: voetbal
Leeftijd: 24
Relatiestatus: net nieuw vriendinnetje, de blonde Britse studente Olivia Saunders
Cute omdat...
... zijn mooie Portugese uiterlijk en zijn lichtelijk arrogante uitstraling hem onweerstaanbaar maken. Verder heeft ie zijn spieren op de juiste plaatsen extra ontwikkeld (kijk vooral uit naar het shirtjes ruilen aan het einde van een wedstrijd!) en lijkt hij een beetje een player te zijn. Iets waar wij vrouwen vaker voor schijnen te vallen helaas.
Spot hem op tv...
... tijdens wedstrijden in de Engelse Premier League met zijn ploeg Manchester United, tijdens Champions League-wedstrijden (doordeweekse avonden) of natuurlijk op EK's en WK's met het nationale elftal van Portugal.

4. Reinder Nummerdor
Sport: beachvolleybal
Leeftijd: 32
Relatiestatus: verkering met mooie blonde topvolleybalster Manon Flier
Cute omdat...
... Reinder enorm mooi is om te zien. Hij heeft een atletische bouw en zijn lijf is mooi in proportie. Bovendien is hij altijd bruin, omdat hij 's zomers altijd in de zon op het strand speelt! Ook heeft ie nog eens een heel mooi hoofd! Met zijn 32 jaar is hij geen 'jochie' meer en dat doet hem goed. Met de jaren lijkt Reinder alleen maar leuker te worden!
Spot hem op tv...
... tijdens beachvolleybaltoernooien in de zomer. Met volleyballer Richard Schuil vormt hij het meest succesvolle Nederlandse beachvolleybalteam, dat menig (internationaal) toernooi op zijn naam schrijft. Het ultieme doel is nog altijd een Olympische medaille!

5. Theo Bos
Sport: (baan)wielrennen
Leeftijd: 25
Relatiestatus: vriendin
Cute omdat... 
... hij een hardwerkende Hollandse jongen is. Mooie twinkelogen en een vastberaden uitstraling zorgen ervoor dat half vrouwelijk Nederland voor hem valt. Tel daarbij sterke gespierde fiets-bovenbenen op en... ik zou het wel weten!
Spot hem op tv...
... tijdens Olympische Zomerspelen en tegenwoordig ook bij weg-wielrenwedstrijden. Theo heeft de baan namelijk verruild voor de weg! Wie weet zien we hem in de Tour de France? Feitje: Theo's broer Jan is een groot schaatser, die je dan in de winter weer veel op tv kunt zien. Wij krijgen nooit genoeg van de familie Bos!

6. Lance Armstrong
Sport: wielrennen
Leeftijd: 37
Relatiestatus: vriendin Anna Hansen is zwanger van hem, bovendien heeft Lance al drie kinderen uit een eerder huwelijk en heeft hij relaties gehad met bekende vrouwen als onze eigen Daniëlle Overgaag, zangeres Sheryl Crow en actrice Kate Hudson.
Cute omdat... 
... hij een man is om bewondering voor te hebben. Na een agressieve kanker te hebben overwonnen, maakte hij een indrukwekkende comeback op de fiets en won diverse edities van de Tour de France. Verder heeft ie een goeie mannelijke kop en net als Theo van die mooie fietsbenen. Mjammie!
Spot hem op tv...
... tijdens de komende Tour de France! Lance was eigenlijk gestopt met fietsen, maar kan het toch niet laten. En dat vinden wij vrouwen natuurlijk helemaal niet erg! Omdat Lance altijd overal de aandacht trekt, zal ie veel in beeld zijn tijdens de komende tour.

7. Kaká (eigenlijke naam Ricardo Izecson dos Santos Leite)
Sport: voetbal
Leeftijd: bijna 27
Relatiestatus: getrouwd met de Braziliaanse Caroline Celico, zoontje Luca van bijna 1
Cute omdat...
... hij een schoonheid is met zijn donkere ogen en lange haar. Verder is hij ontzettend talentvol en wordt hij door voetbalcritici de hemel in geprezen. Bijzonder detail: Kaká mag dan het uiterlijk van een grote player hebben, maar hij trouwde als maagd. Hij is er trots op, want is tegen seks voor het huwelijk. Ook dit heeft zijn charmes!
Spot hem op tv...
... in de Italiaanse eredivisie bij wedstrijden van zijn club AC Milan. Verder komt hij op WK's uit voor het Braziliaanse elftal.

8. Lars Boom
Sport: wielrennen/veldrijden
Leeftijd: 23
Relatiestatus: vriendin Kim
Cute omdat...
... hij met zijn blonde haren, vrolijke hoofd en Hollandse nuchterheid een verademing is om te zien. Van die blonde manen is overigens na een wedstrijd veldrijden weinig meer te bekennen; de renners zitten van kruin tot tenen he-le-maal onder de modder. Helemaal niet zo erg! ;)
Spot hem op tv...
... op zondagmiddag als Studio Sport weleens aandacht besteedt aan de wedstrijden veldrijden. Dat is toch wel zijn specialisme. Verder probeert Lars in het tweede team van de Rabobank te werken aan het wielrennen op de weg.

9. Dennis van der Geest
Sport: judo
Leeftijd: 33
Relatiestatus: vriendin Zaina, waarmee hij twee zoons heeft
Cute omdat...
... Dennis bekend staat als enorme, vriendelijke knuffelbeer. Hij is zo groot en sterk dat je je bij hem altijd veilig zult voelen. Wie wil er nou niet wegkruipen in zijn enorme armen? Zucht...
Spot hem op tv...
... tijdens EK's en WK's, of de Olympische Spelen. Al is de kans klein dat Dennis daar de eerstvolgende keer nog bij is. Hij heeft namelijk aangegeven dat hij eraan denkt te stoppen met judoën. Opvallend feitje: Dennis is ook actief als DJ! Verder is hij inmiddels een echte tv-persoonlijkheid, omdat hij meedeed aan programma's als 71 Graden Noord en Ranking the Stars.

En... wie is volgens jullie de absolute nummer 10? :)