Liever een burger dan 10 vrienden?

De maatschappij door Renee

De actie luidt: 'Install Whopper Sacrifice on your Facebook profile, and we will reward you with a free flame-broiled Whopper when you sacrifice ten of your friends.' De actie is uiteraard wat ludiek, maar de Burger King heeft hier wel zijn redenen voor. Ze vinden dat het tijd wordt voor een 'overweging over jouw digitale vrienden'. Ze willen zo proberen een einde te maken aan de 'social network obsession'.

Normaal kan iemand niet zien dat je een vriend hebt verwijderd, maar deze applicatie zorgt ervoor dat deze tekst in beeld komt: John sacrificed Alexandra for a free Whopper. Dus besluit je echt over te gaan op het verwijderen... dan kan dat de nodige problemen met zich meebrengen.

Er vindt zo een interessante ontwikkeling plaats. Mensen die altijd hebben gezegd: "Online kan je geen echte vrienden hebben", krijgen hun gelijk (zie je wel!). De-friending schijnt al een nieuwe trend te worden. Waar het eerst belangrijk was om maar zo veel mogelijk mensen toe te voegen en te accepteren, en een minimaal van 100 vrienden in je lijst te hebben om er bij te horen, is het nu juist cool om minder vrienden te hebben op de sociale netwerken.

De actie loopt momenteel alleen nog in de VS, maar het is toch het nadenken waard. Wie zou jij in willen ruilen voor een lekkere snack?

Liever één hamburger in de hand dan tien vrienden in de lucht...