Budget Beauty Tips

Lichaam door Redactie Ze.nl

Verwijderen van oogmake-up
Ik heb altijd moeite gehad met het verwijderen van oogmake-up. Altijd blijft er wel mascara of een dun lijntje eyeliner achter, welk duur merkgoedje ik ook gebruikte. En daarnaast hield ik er ook nog eens pijnlijke en droge oogleden aan over. Tot mijn moeder met een geweldige tip kwam: babyolie-doekjes. Inderdaad, de doekjes die worden gebruikt om billetjes van baby's mee af te vegen. Ze zijn zacht, verwijderen echt alle make-up (ook waterproof mascara!) en verzorgen je huid. Mocht je het olielaagje dat achterblijft op je huid niet prettig vinden, dan kun je dit wegdeppen met een tissue. Let er wel op dat je oliedoekjes koopt en geen lotiondoekjes! Ik gebruik zelf de Olie Bijdehandjes van Zwitsal (die geur!) en deze zijn voor een paar euro te kopen bij o.a. Kruidvat.

Handcrème
Heb jij in de winter ook last van ontzettend droge handen? Met een gebarsten huid en ingescheurde velletjes als gevolg? Jaren heb ik gezocht naar een goede handcrème: alle dure en goedkope merken heb ik geprobeerd, zonder echt goed resultaat. Totdat ik op het station stond en erachter kwam dat ik mijn handcrème vergeten was. Ik dook de Etos in en kocht de goedkoopste pot, want ik had immers mijn dure handcrème gewoon thuis liggen. En sindsdien is die goedkope pot de enige crème die ik nog gebruik en waarvan mijn handen echt zacht en gehydrateerd blijven. Ik heb het over de Etos Voordeelselectie Handcrème. Een grote wit met oranje pot met een heerlijke vettige crème die goed intrekt, lekker ruikt en voor heerlijke zachte handjes zorgt. En dat voor maar 0,99 euro!

Vaseline
Iedereen zou een pot Vaseline in huis moeten hebben. Het kost bijna niets en je kunt het werkelijk voor alles gebruiken: als handcrème, als lippenbalsem (Vaseline en Purol hebben speciale lippenbalsem sticks, naar mijn mening werken deze meerdere malen beter dan Labello), om droge plekjes op je huid te verzorgen, met een restjes lippenstift gemixt als lipgloss, als highlighter op je gezicht (mits je niet te veel gebruikt)... De mogelijkheden zijn eindeloos! En, als je je haar verft: smeer altijd een laag Vaseline rond je haarlijn, dit voorkomt dat je vlekken op je voorhoofd of oren krijgt. De Vaseline haal je na het verven van je huid af en er zal geen restje haarverf meer op je huid zitten! Vaseline is te koop bij iedere drogisterij.

En nog een paar tips...

  • Laat je haar knippen bij een kapperschool! Misschien durf je dat niet aan als je een gewaagd of extreem kapsel wilt, maar een gewone bob of laagjes kunnen niet misgaan en je betaalt maar een fractie van wat je bij een gewone kapper betaalt!
  • Koop een kleine verstuiver, vul deze met water en neem deze mee in je tas. Ideaal als verkoeling of oppepper, maar ook voor het hydrateren van je huid als je vaak in ruimtes met airconditioning bent. Veel goedkoper dan Evian sprays of dure moisturizing crèmes.
  • Yves Rocher heeft zeer betaalbare en goede producten die niet op dieren getest zijn! Als je 'lid' wordt, krijg je een paar keer per jaar een envelop thuisgestuurd met tientallen aanbiedingen. De meeste producten worden 2 voor de prijs van 1 aangeboden of met 50% korting. Vaak krijg je ook nog leuke cadeautjes bij je bestelling. Mijn moeder en ik zweren al jaren bij Yves Rocher, want de producten zijn echt erg fijn!