Bruisend Barcelona

Reizen door Renee

Barcelona is door de invloed van Gaudi al een monument op zich. Maar naast de ruim 50 musea, heerlijke tapas restaurantjes, winkelstraten met een totale lengte van vijf kilometer, markten en een geweldig uitgaansleven heeft deze kleurrijke stad dus nog veel meer te bieden!

Shoppen
Om te beginnen duiken we de kilometers lange shopstraten in. We kennen de Zara, Berschka en Mango natuurlijk wel, maar omdat deze winkelketens oorspronkelijk Spaans zijn, ligt de prijs iets lager en is de collectie vaak net iets uigebreider. Ook vind je in 'Barna' de uit Londen afkomstige Topshop. Ben je meer een streetwear-girl, dan moet je zeker een kijkje nemen bij Trust Nobody, 24 Kilates, Limited Editions en The Room. Verder moet je vooral veel rondlopen en dan kom je ontzettend veel leuke zaakjes en kleine boetiekjes tegen. Ciutat Vella (wijken Barri Gòtic, El Raval en El Born) is het historisch centrum van de stad en in dit gedeelte vind je de vele shops.

Dagje op pad
De La Rambla is de bekendste straat in Barcelona en dus ook gelijk de drukste. Maar struin deze straat ook gezellig met iedereen af. Het door Gaudi ontworpen Park Güell is werkelijk een sprookjesachtige ervaring en mag je niet missen. Barcelona kent ook vele musea. Museu Gaudi, Museu Picasso en Museu Joan Miró moet je zeker een bezoek brengen als je van de Spaanse kunst houdt. De invloed van Gaudi is verder goed te zien in de door hem ontworpen prachtige kerk Sagrada Familia, Palau de la Musica Catalana, Casa Mila, Palau Güell en nog vele andere gebouwen. De Montjuïc is een heuvel/berg met o.a. het Olympisch Stadion en biedt prachtige uitzichten over de stad. Aan de La Rambla ligt La Boqueria, een enorm grote Spaanse markt waar kraampjes staan en producten als verschillende soorten vis, jamon, olijven, fruit, etc. worden verkocht.

Lekker eten en uitgaan
In de wijken Barri Gòtic, El Raval, El Born, Gràcia en Eixample vind je de meeste restaurantjes. Op elke hoek vind je wel een lekkere tapasbar! Ook staan deze wijken vol met bars en discotheken. Barcelona heeft veel mooie pleinen met terassen (eventueel verwarmd) waar je ook 's winters nog lekker buiten kan zitten. Op de La Rambla kan je ondanks de drukte ook nog even op een terras zitten.

Warm klimaat
Barcelona heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn er heet, maar ook in de winter zijn de temperaturen nog zacht en aangenaam. De warme zomer zoals we die in Nederland kennen begint hier eigenlijk al in maart en loopt door tot november. Lekker lang dus! En voor wat verkoeling na een dag door de stad wandelen, kan je een bezoek brengen aan het strand en daar een lekkere siësta houden. Barcelona heeft ook een haven waar je na een drukke dag heerlijk kan uitwaaien.

Vliegen
Een vlucht naar Barcelona hoeft niet veel te kosten als je op tijd boekt. Let hierbij wel op vanaf welke stad je vertrekt en aankomt. Het vliegveld Girona in Barcelona ligt bijvoorbeeld nog 1,5 uur buiten de stad. En ook kun je goedkoop vanaf Eindhoven vliegen i.p.v. Amsterdam. Maar een reis kan hierdoor ook duurder uitpakken als je dichterbij de hoofdstad woont...
Boek bijvoorbeeld je voordelige vakantie of vliegticket HIER!!

Deze stad heeft voor ieder wat wils! De combinatie van stad en strand is geweldig. Maar zou het strand ontbreken, dan is een stedentrip naar Barcelona het nog steeds dubbel en dwars waard!