Goedkope leuke doe-dingen

Vrije tijd door Karin

Categorie 'geen cent te makken'

Het park
Het park is dé oplossing voor wie vrijwel blut is, maar toch een leuke middag met vriendinnen of haar vriend wil doorbrengen. Tussen een temperatuur van 20 tot 25 graden is het park de ideale oplossing voor een middagje chillen. Met name in de grote steden van Nederland zijn talloze leuke parken te vinden. Aangezien je toch zult moeten eten: sla wat lekkere broodjes en een fles rosé in bij de supermarkt om de hoek, neem een kleedje mee, vergeet dat boek niet wat al jaren stof staat te verzamelen in je boekenkast en jouw middag is geslaagd!

De plas/het zwembad
Lopen de zweetdruppels in het park langs je lichaam? Zorg dan dat je verkoeling kunt vinden in de vorm van een plas of een zwembad. De entree ligt vaak rond de 5 euro en eten en drinken neem je gewoon zelf in je koelbox mee. Vergeet niet bij een speelgoedwinkel voor een euro een lekker luchtbed te kopen om te dobberen!

Schaapjes kijken
De dierentuin te duur? Bezoek de gratis variant, de kinderboerderij. Wellicht zit er één bij jou in de buurt.

Spelletjesmiddag/avond
Vergeet die dure Nintendo, Wii of Playstation. Spreek met vriendinnen af dat jullie allemaal een leuk (bord)spel meenemen en ga de hele middag of avond binnen of in de tuin spelletjes spelen. Een paar flessen wijn maakt het feest compleet, met name bij Twister.

Andere spelletjes
Je vriend over de vloer en is hij net zo blut als jij? Wat kost niets en vinden jullie allebei heerlijk om te doen? Juistem! Neem uitgebreid de tijd voor elkaar en leef je heel de middag/avond/nacht uit.

Gratis festivals
Het festivalseizoen viert weer hoogtij deze dagen. Helaas worden festivals ook steeds duurder en is 50 euro voor een kaartje geen uitzondering meer. Maar daar tegenover zijn er ook nog de gratis festivals zoals Appelpop en Herfstpop. Check hun sites voor de line-up!

Alleen is ook best fijn
In de categorie 'niemand is vrij of wil met me mee' kun je bij de pakken neer gaan zitten, maar je kunt ook jezelf gaan vermaken. Ga lekker hardlopen en voel je daarna superfit! Of ga gewoon in je eentje naar het park met een boek, ga weer eens op bezoek bij je oma en ga samen lekker in de tuin zitten of ga extra lang wandelen met je hond.

Categorie 'ik heb wel geld, maar dit kan altijd goedkoper'

Spaar Optimel-punten
Hoe suf dit ook klinkt, ga even naar www.optimel.nl en klik op 'Eurosparen'. Met de actie Lekker erop uit kun je sparen voor flinke kortingen op entreebewijzen voor dierentuinen, speelparken en andere dingen. Dus houd je van Optimel, maak er gebruik van!

Lange leve het internet
Internet is sowieso een bron aan informatie als het om leuke dingen doen gaat. Check sites als leukedingendoen.nl en festivalinfo.nl om inspiratie op te doen. Ook op de sites van verschillende pretparken en dierenparken kun je kaartjes kopen met korting. Bovendien hoef je dan niet lang in de rij te staan.

Veel plezier deze zomer!