Hairextensions: net (niet) echt!

Make-up door Martine

Wondere wereld van weelderig haar
Toen ik eenmaal besloten had de natuur een handje te helpen mijn halflange sluike coupe wat leven in te blazen, dook ik in de wondere wereld van de hairextensions. En dat wereldje is groter dan ik dacht: wax-extensions, micro-ring-extensions, synthetisch haar, echt haar, talloze merken, verschillende lengtes, kwaliteiten en prijzen... Op het ene forum zijn mensen lyrisch over een bepaald merk, op een ander wordt het volledig de grond ingeboord. Dat zoeken bracht me dus eigenlijk geen stap verder. Gewoon maar proberen dus...

Nail and Hair
Wat extra haar op je hoofd kost bij menig kapper al gauw een eurootje of 600. Maar na wat gegoogle kwam ik terecht bij Nail and Hair in Purmerend. Omdat dit een groothandel en salon in één is, kunnen zij de prijs laag houden. Sterker nog: kan het ergens anders goedkoper, dan krijg je het verschil terug! Bovendien kent Nail and Hair geen wachttijd, omdat ze als groothandel (bijna altijd) alle extensions op voorraad hebben!
Nail and Hair werkt met So.Cap en Balmain, beide human hair-extensions. Omdat het geld me niet op de rug groeit, ging ik voor So.Cap. Echt haar van redelijke kwaliteit voor een redelijke prijs. Na een kleurenanalyse, waarbij vijf kleuren blond werden uitgekozen bij mijn haar, werden 150 lokken van 50 centimeter ingezet.

Kelly Family
Binnen twee uurtjes zat alles er keurig netjes in. Wat een gigantische bos haar! Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet direct heel gelukkig was met wat ik in de spiegel zag: dik maar wat pluizig en futloos haar dat zwaar naar beneden hing. Had me tussen de leden van The Kelly Family gezet en het zou niemand opgevallen zijn. Gelukkig was het resultaat na een flinke knipbeurt top: een volle bos haar dat er super natuurlijk uitziet!

Verzorging
Voor het gemak hoef je geen extensions te nemen: je bent best wat tijd kwijt aan verzorging van het haar. Marja van Nail and Hair gaf me een lijst mee met hoe ik mijn lokken het beste kan onderhouden. Zo moet je een speciale borstel gebruiken, zodat je de waxjes waarmee de extensions aan je eigen haar zitten er niet uitgetrokken worden; moet je je haar altijd droogföhnen (en dat duurt een stuk langer met zoveel extra haar!!) en kun je niet zomaar alle shampoos in je haar smeren. Ook is het belangrijk af en toe een lekker haarmaskertje of serum te gebruiken, zodat het lange, kwetsbare haar goed blijft glanzen.

Doen?
Als je altijd al eens extensions hebt willen proberen, zou ik het zeker eens doen. Voor nog geen 300 euro heb je er zo'n vier tot vijf maanden plezier van! Natuurlijk blijft het een flinke uitgave, maar als je die maanden even die spijkerbroeken en bloesjes in de rekken laat hangen, valt het best mee. Hoewel... extensions schijnen nogal verslavend te zijn: veel vrouwen die de extensions na een paar maanden moeten laten verwijderen, zetten onmiddellijk weer nieuwe...