5 beautyfixes die je beter aan celebs kunt overlaten

Celebs door Susan

Beyoncé kan in Flawless nog zo overtuigend zingen dat ze gewoon zo beeldschoon wakker werd, wij weten heus wel beter. Een beetje celebrity beschikt 24/7 over een glamsquad om immer fris en fruitig voor de dag te komen. 
 
Godzijdank bestaan ook voor ons gewone stervelingen talloze trucjes om iets dichter bij algehele perfectie te komen. Van een slapeloze nacht zie je niks meer met een zorgvuldig gekozen Instagram-filtertje en een bleke toet is zo opgefrist met een toefje blush. Niks mis met de natuur een klein handje helpen, maar er zijn grenzen. Iedereen moet lekker zelf weten wat ‘ie doet, maar deze vijf beautyfixes laat ik uit zelfbescherming aan de celebs over.  
 

De billen van Jennifer Lopez
Het begon met J.Lo en sinds de komst van Kim Kardashian zijn ze niet meer te negeren: billen. Het liefst zo rond en stevig mogelijk. Je kunt squats doen tot je een ons weegt, maar er is een snellere manier. Enter het billenbroekje. Het billenbroekje doet hetzelfde voor je derrière als de push-up bh voor je decolleté. In het broekje zitten twee voorgevormde kussentjes die de boel liften en je een zitvlak geven waar Nicki Minaj stil van wordt. Lijkt me super comfortabel, maar ik voorzie een hoop potentieel gênante momenten.

Ervan uitgaande dat je het ding niet iedere dag draagt: wat zeg je tegen collega’s die zich op den duur verwonderen over de magische verdwijntruc? Wat doe je als na een date van het een het ander komt en je lover opeens met een blik van verwarring en pure horror een paar fier overeindstaande billen op de grond ziet liggen? En hoe verklaar je dat doffe geluid wanneer iemand een iets te joviale pets uitdeelt? Zoveel vragen dat ik het maar gewoon bij squats houd.
 

De lokken van Rihanna
Je kunt er gerust vanuit gaan dat 90% van de beroemde vrouwen haarextensions draagt. Ik heb best een flinke kop haar, maar heb toch levendige fantasieën over een zeemeerminnencoupe à la Rihanna. ‘The bigger hair, the closer to God’ luidt het mantra van Oprah Winfrey en een vrouw als Oprah spreek je niet tegen. Het enige wat me ervan weerhoudt is het volgende visioen:
 
Je loopt door een winkelstraat met bouncy lokken tot aan je navel ontzettend tevreden te zijn met je good hairday. Tot je in je ooghoek iets op de grond ziet liggen. In een reflex voel je aan je haar en ontdek je dat dat dooie beest op je netvlies geen marmot maar jouw haarextension is. Je kapsel is gehalveerd en het allerergste is nog wel dat je onder toeziend oog van voorbijgangers moet omkeren, bukken, het vieze ding moet oprapen en wegmoffelen in je tas. Hoe klein de kans ook, die vernedering gun je je grootste vijand niet.
 

 
De flawless huid van Scarlett Johansson
Oh, Scarlett. Naast een petite doch curvy lichaam, volle lippen en zwoele stem, bezit ze ook nog eens een smetteloze huid. Met een beetje make-up kom je al een heel end, maar daar zit ‘m meestal de pijn. Veel vrouwen laten het niet bij een beetje en kwasten ijverig een pancake op het gelaat waar een Oompa Loompa naast verbleekt. 
 
Dat overkomt de beste. Ik vind Leontine Borsato een van de knapste en stijlvolste vrouwen van Nederland, maar was toen ik haar ooit mocht interviewen hevig afgeleid door haar make-up. Haar visagist had voor de persfoto’s zo’n laag camouflage opgesmeerd dat ik alleen nog maar haar poriën hoorde die om hun redding smeekten. De strijd met gephotoshopte sterren verlies je altijd, dus take it easy met die foundation. Voor de echt barre dagen hebben we altijd nog Instagram.
 

De benen van Gisele Bündchen
Iedereen die niet is geboren met eindeloze modellenpoten heeft domme pech. Doe je niks aan. Hoogstens een beetje smokkelen met stiletto’s. In theorie zijn stiletto’s top. Ze geven je de lengte van een topmodel, maken je benen slanker, duwen je kont naar achter en zijn tegelijkertijd een goede work-out voor de kuiten. De meest kleurloze Plain Jane transformeert in een va-va-voom vamp met een paar gemene hakken. Let wel: in theorie.
 
Ooit geprobeerd op naaldhakken elegant over kasseien te lopen? Iedereen weet dat het eruit ziet als een pasgeboren kalf dat haar eerste stappen zet – hoe bedreven je ook bent. Vroeger ging ik nooit op stap zonder hoge hakken, maar inmiddels heb ik geleerd dat je echt een leukere avond hebt op sneakers. De meisjes die het huis verlieten op sexy Giuseppe Zanotti’s zijn ook de meisjes die om één uur met een van pijn vertrokken gezicht aan de bar hangen, furieus op iedere dronkaard die per ongeluk op hun tenen danst. Geef je zuster in nood een tequila en bewaar die naaldhakken voor de slaapkamer. Gisele Bündchen schijnt overigens heel onaardig te zijn, dus dat tekort aan lengte compenseren we gewoon met ons overschot aan cuteness. 
 

De wimpers van Cheryl Cole
Cheryl Cole heeft haar zwoele Bambi-kijkers te danken aan kunstwimpers. Ze heeft zelfs een eigen lijn uitgebracht die iedereen bij de drogist kan kopen. Het is echter de vraag of je dat moet doen. Er zijn vrouwen die met de grootste behendigheid iedere dag wimpers opplakken. Razend knap, want ik en mijn twee linkerhanden mikken die ondingen meestal gefrustreerd van het eindeloze gepriegel in de kliko. 
 
Hoe bewonderenswaardig het ook is, laten we eerlijk zijn: in de rij bij Albert Heijn oog je met die plastieken plakwimpers toch een beetje als Diva Mayday onderweg naar een gig. Fabulous, maar veel te theatraal en beangstigend voor heteroseksueel manvolk. Voor feesten en partijen heb je mijn toestemming want dan is het donker en is iedereen zo toeterlam dat het verschil tussen ‘dragqueen’ en ‘lekker wijf’ sowieso nogal schimmig is.

Wat zijn jouw absolute beauty no-go’s?

Lees hier de vorige showbizzcolumns van Susan!


 
Susan is een 24-jarige journalist wiens leven een aaneenschakeling is van guilty pleasures.

Ze koopt te veel schoenen, luistert naar Modern Talking en reggaeton, is dol op Leslie Nielssen-films, Dolly Parton, de Zara en de showbizzpagina van The Daily Mail.

Verder schrijft ze voor TVGids.nl, lust ze geen ananas en is ze volgens haar collega’s het geheime zusje van de Kardashians.