Feestkapsels!

Make-up door Jet

Het is vooral leuk om tijdens de feestdagen voor een kapsel te kiezen dat je normaal niet vaak draagt. Heb je je haar altijd in een staart? Draag het tijdens Kerst dan eens los met wilde krullen. Of heb je je haar altijd los langs je gezicht hangen? Steek het dan op en draag een haarband die bij je outfit past. Er zijn opties genoeg! Zoals...

Een krrrullenbos
Krullen zijn tijdens de feestdagen altijd hot. Het zorgt voor een glamorous en sexy look en verandert je even echt in iemand anders...  Rrrraauuww!

Hoe ga je te werk?
Was je haar eerst met shampoo.
Breng vervolgens een verzorgende stylingmousse aan. Dit beschermt je haar en zorgt ervoor dat de krul beter blijft zitten. Kam het product door het haar om het gelijkmatig te verdelen.
Gebruik je haardroger om het haar VOLLEDIG droog te maken.
Laat de krultang op de juiste tempratuur komen.
Spuit je haar lichtjes in met haarspray.
Steek nu het bovenste deel van je haar op. Krul je haar door een pluk te pakken, de krultang op de pluk te klemmen en de pluk met de krultang richting je hoofd te rollen. Laat de krul na een paar seconden van de tang glijden zonder hem af te rollen. Doe wat haarspray op de krul om 'm stevig te houden.
Ga zo door totdat je hele haar mooi gekruld is en laat alle krullen goed afkoelen.
Nu kun je je haar in model gaan brengen. Beweeg het wat heen en weer om er volume in te brengen. Hang ondersteboven met je haar en spray er nog wat haarspray in. Zijn sommige krullen nog niet mooi genoeg gekruld? Krul ze dan nogmaals met de krultang. Zo ga door, totdat je het kapsel van je dromen hebt. Het duurt even, maar dat heb je ook echt wat!

Tip: vind je het te veel werk om je hele haar te krullen? Dan kun je er ook voor kiezen om een halve staart te maken en alleen het onderste deel van je haar te krullen. Staat erg schattig!

Opgestoken haar
Met opgestoken haar heb je een chique en sophisticated uitstraling en zie je eruit als een echte dame. Maar dat betekent niet dat je je daar naar hoeft te gedragen... ;)

Hoe ga je te werk?
Maak je haar eerst schoon door het met shampoo te wassen.
Breng daarna wat verzorgende stylingmousse aan en kam het product door je haar om het gelijkmatig te verdelen. Laat je haar droog worden.
Zet je haar vast in een hoge staart en toupeer hem.
Maak nu met een tweede elastiekje een grote, losse knot van de staart.
Trek wat plukjes uit de knot en zet die speels vast met haarschuifjes.
Spray je haar goed in met haarspray, zodat het kapsel de hele avond blijft zitten.

Tip: Je kunt dit kapsel extra feestelijk maken door er een haarband bij te dragen (of leuke strikjes, speldjes of bloempjes erin te verwerken). Kies een haarband die matcht met jouw party-outlook en je bent ready to go...

Steiler dan steil
Ben je ook altijd zo jaloers op Jennifer Aniston met haar prachtige, steile haar? Je kunt jezelf in een handomdraai superstraight haar geven! Hier lees hoe...

Hoe ga je te werk?
Was je haar eerst met shampoo en conditioner.
Verdeel wat serum in je handdoekdroge haar.
Laat een stijltang op de juiste temperatuur komen.
Verdeel je haar in een aantal delen. Begin in je nek en neem steeds een kleine strook haar die je in een hoek van 90° uit de huid houdt. Zet de stijltang bij de aanzet van het haar en trek die langzaam naar achteren. Als de strook haar stijl is ga je verder met de volgende. Druk de stijltang stevig op elkaar, zodat het haar goed stijl wordt
Als stijl haar mooi glanst ziet het er supergezond uit. Gebruik daarom een beetje glanzende haarcrème. Hiermee verzorg je niet alleen je haar, maar laat je het ook letterlijk stralen.

Kijk hier voor meer leuke ideeën!

Merry Christmas and Happy New Year!