Modellenopleiding Marlon Borgschot

Make-up door Redactie Ze.nl

Om de 24 jonge dames geheel op te leiden tot volwaardige modellen heeft modeontwerper Marlon Borgschot hun de afgelopen weken een professionele opleiding aangeboden. Het eerste deel van de opleiding bestond uit workshops die alles hadden te maken met jezelf presenteren. Hierbij lag de nadruk op een go see. Hoe kun je jezelf het beste presenteren bij een potentiële opdrachtgever?

Gezichtsverzorging
In Rotterdam kregen we in de salon van Sothys onder begeleiding van Puck van de Wees een uitgebreide uitleg over het verzorgen van je gezicht, handen en nagels. Denk eraan: met een nauwkeurige nagel- en gezichtsverzorging laat je een stralende indruk achter! Puck liet ons zien hoe we met welke producten van Sothys ons gezicht het beste kunnen schoonmaken en verzorgen. Ook de make-up ontbrak niet. Na een algemene uitleg werd elk aspirant-model onder de loep genomen.

Haarstyling
Van Anand en zijn team kregen we tips over ons kapsel. Wat konden we allemaal met onze lange manen en hoe kunnen we het best ons korte koppie behandelen? Een aantal van de meiden werd al meteen onder handen genomen. Zij dienden ter voorbeeld hoe we eruit zouden komen te zien. Ieder van ons maakte apart een afspraak bij de wonderkapper voor een nieuwe coupe.

Stylingadvies
Topstyliste Graziëlla Ferraro verwelkomde ons in haar atelier in Amsterdam. De styliste van onder anderen Jorinde Mol, Froukje de Both en Patty Brard legde ons haarfijn uit hoe we wel en vooral niet bij een go see moesten verschijnen. Draag altijd bodywear: nette, schone kleding waarin de contouren van je lichaam goed te zien zijn. Een spijkerbroek mag mits deze niet gerafeld, baggy of verkleurd is. Tipje van Graziëlla: zwarte kleding altijd eerst een nacht in azijn leggen, dan zullen je kleren minder snel vaal worden. Mijn ietwat vale zwarte skinny jeans werd daarom net als mijn driekwart broek afgekeurd. Dat kon echt niet. Verder moet je absoluut zuinig zijn met sieraden en make-up. Niet uitbundig maar natuurlijk is het motto van de profs. Zorg er wel voor dat je altijd een paar hakken in je tas hebt zitten en huidskleurig ondergoed draagt!
 
Met al deze informatie, tips en adviezen op zak gingen wij vol goede moed het tweede deel van opleiding tegemoet. Dit deel bestond uit een intensieve catwalktraining. De salon in de P.C. Hooftstraat werd omgetoverd tot runway; Marlon was een strenge maar uitstekende leraar. De poses, loopjes en gezichtsuitdrukkingen deed hij met een bijzondere flair voor. Vervolgens was het de beurt aan de aspirant-modellen om te laten zien wat ze in huis hadden. Met enige onzekerheid maar duidelijk voorzien van meer lef dan bij de casting lieten we ons modellenloopje zien. Zoals altijd blijkt ook hier maar weer: oefening baart kunst.  Na een aantal trainingen maakte de specifieke modellenlook het plaatje compleet. 'Jullie zijn er klaar voor,' aldus onze leermeester.Fotoshoot
En klaar waren we! Zondag 17 augustus moesten wij voor het eerst voor de camera van Ron Stam staan. Door Puck en haar team werden we in de make-up gezet en Anand voorzag ons van een prachtig kapsel. De zakelijke pakken en avondjurken die Marlon voor ons had gekozen waren werkelijk prachtig. Aan make-up, haar en kleding zou het in ieder geval niet liggen. Nu kwam het op onszelf aan...

Morgenmiddag zullen we tijdens de halve finale ons portfolio overhandigd krijgen. Twintig meisjes gaan door naar de finale in Hengelo op 5 oktober tijdens het Exclusief Lifestyle Event. Steek allemaal even een paar kaarsjes voor me aan!

Foto's: (c) Ron Stam en Lóriene Blokker