Nivea versus Crème de La Mer

Make-up door Redactie Ze.nl

Het bekende Niveablikje is al sinds 1911 bekend in ons land. Een dikke, romige alleskunner voor The Whole Family. Mijn oma zweert erbij en ik moet zeggen: ze is ruim de 85 gepasseerd en haar huid ziet er nog altijd prachtig uit.

Zo kent onze huidige generatie ook vast wel de beroemde Crème de La Mer. Het is hét merk volgens velen en daarmee vooral de rijken onder ons. Beroemdheden zweren erbij. La Mer is een dikke, romige crème die je eerst op je hand moet laten 'smelten' waarna je het deppend op je gezicht moet aanbrengen. Maar hé, is Nivea ook niet heel vet?

Want wat blijkt: Nivea schijnt een goedkopere versie van La Mer te zijn. Op enkele ingrediënten na, zoals sesamzaadjes, olie en zeewierextract, is de basis van La Mer nagenoeg hetzelfde als die van Nivea. Ik heb jaren bij The Body Shop gewerkt en ben onderhand een expert op het gebied van cosmetische ingrediënten. Ik heb het dus even vergeleken. Beide crèmes zijn gebaseerd op o.a. paraffine/vaseline (zeg maar kaarsvet ofwel een aardolie) en lanoline (wolvet, ofwel talg van het schaap). Het goedkoopste spul dat er bestaat en in tal van crèmes voorkomt, met als enig doel het vasthouden van het vocht in de huid, maar verder doet het niets.

La Mer vraagt er echter een behoorlijke prijs voor en de prijs van het blauwe blikje is nu wel bekend. Hoezo dan het prijsverschil? Ik heb werkelijk geen flauw idee. Wel heb ik heel sterk het idee dat de prijs/kwaliteitverhouding ver te zoeken is. Ongelooflijk? Kijk, vergelijk en oordeel zelf. Ik koop in elke geval mijn crème weer gewoon bij de buurtsuper.

Ingrediënten Creme De La Mer:
Seaweed Extract, Mineral Oil, Petrolatum, Glycerin, Isohexadecane, Lime Extract, Microcrystalline Wax, Lanolin Alcohol, Sesame Oil, Eucalyptus Oil, Magnesium Sulfate, Sesame Seeds, Alfalfa Seeds, Sunflower Seeds, Powdered Almonds, Sodium, Potassium, Copper, Selenium, Calcium, Magnesium, Zinc Gluconate, Paraffin, Vitamin E Succinate, Niacin, Beta Carotene, Decyl Oleate, Aluminum Stearate, Octyldodecanol, Citric Acid, Cyanocobalamin, Magnesium Stearate, Panthenol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Alcohol Denat, Fragrance.

Ingrediënten in Nivea Creme:
Water, Mineral Oil, Petrolatum, Glycerin, Microcrystalline Wax, Lanolin Alcohol, Paraffin, Panthenol, Alcohol Denat, Magnesium Sulfate, Decyl Oleate, Octyldodecanol, Aluminum Stearate, Fragrance, Citric Acid, Magnesium Stearate, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone.