Struggles die je meemaakt tijdens het opdoen van je mascara

Make-up door Elsemieke

Een likje mascara hoort bij vrijwel ieders ochtendroutine. Je lijkt er een stuk wakkerder door en zonder voel je je hartstikke naakt. Toch gaat er ook vaak genoeg van alles mis. Dit zijn de struggles die elke mascara-lover heeft.  
 
Spinnenpoten
Hoe moeilijk is het om de juiste hoeveelheid mascara aan te brengen? Minstens twee laagjes heb je wel nodig om met een open blik de wereld in te kijken, maar té veel ziet er ook weer niet uit. Aaaargh!

Borsteltje
Ga je voor een dun, dik of toch plat exemplaar? Het is enorm lastig in te schatten welk borsteltje het beste bij je wimpers past. 

 
Houdertje
Waar laat je in vredesnaam dat onderste gedeelte van de mascara wanneer je een laagje op je wimpers aanbrengt? Zeker voor de uitslapers onder ons die zich in de trein opmaken is dat een hele kunst. Waar komt die zwarte vlek in mijn broek toch ineens vandaan?
 
Onderste haartjes
Breng je nou wel of niet mascara aan op die onderste wimpers? Struggles, struggles, struggles. Tegenwoordig schijnt het enorm hip te zijn om alleen je bovenste wimpers mee te pakken. 
 
Huilen
Heb je ’s morgens vroeg súper geconcentreerd je make-up gedaan, is het na een uur alweer uitgelopen. Die snijdende wind zorgt ervoor dat je eruitziet alsof je net een flink potje hebt gejankt. 


Roller in je oog
Met het puntje van je tong tussen je lippen breng je wimpertje voor wimpertje een flinke laag aan. Natuurlijk pak je ook even goed je wimperrand mee om je ogen nog voller te laten lijken. Jammer genoeg gaat dat nóóit goed. Au, au, au!
 
Lenzen
Wanneer je regelmatig lenzen draagt zal je dit ongetwijfeld herkennen. Je doet je mascara pas nádat je je lenzen hebt ingedaan, maar hoe vaak vergeet je dat in alle hectiek?! Zorgt die vervelende vloeistof weer voor prachtige pandastrepen op je wang.
 
Klontjes
Spinnenpoten zijn vreselijk, maar klontjes ook! Bloedirritant als je nét iets te vaak met je rollertje heb gezigzagd. Het is er met geen mogelijkheid meer uit te krijgen. Zucht…
 
Geen wattenstaafjes meer
Als er een mascara queen onder ons is die haar mascara in één keer probleemloos aanbrengt, wil ze dan nú opstaan?! Ons lukt het namelijk niet. Als de wattenstaafjes op zijn hebben we pas echt een probleem.


 
Het laatste beetje
Zuinig als je bent maak je je grootste make-up vriend op tot hij he-le-maal leeg is, maar dat laatste restjes zorgt voor de grootste irritaties. Je loopt altijd minstens een week met een half blotebillengezicht. Dag zwoele look. 
 
Aanbiedingen
Al jaren ben je fan van je favoriete gele rakker van Maybelline, maar jammer genoeg zijn die krengen altijd super duur. Die 1+1 aanbieding van L’Oréal kan je dan ook niet laten liggen. Frustraties gegarandeerd wanneer het een borsteltje is dat niet bij jouw wimpers past. 
 
Volume
Volle, verleidelijk gekrulde wimpers, waar zijn jullie?! Die loze beloftes op de verpakkingen werken bij jou echt niet hoor. In het gunstigste geval staan je wimpers recht naar voren. 

Welke van deze mascara-struggles herken jij?