Fijne Rosebud Salve

Lichaam door Marieke_B

Wij vrouwen staan bekend om ons 'multi-task talent', dus waarom zou je dan niet een zalfje kopen dat dit ook kan? Je hoeft namelijk niet voor elk wissewasje een andere crèmepje te kopen als je Rosebud Salve hebt ontdekt. Dit fijne spulletje is namelijk een Multi-Purpose-Salve, wat inhoudt dat ie voor meerdere doeleinden inzetbaar is.

Smith's Rosebud Salve is in 1895 uitgevonden door drogist George F. Smith en is legendarisch. De wereldberoemde zalf wordt door vele celebs gebruikt en is een echte musthave voor in je beautycase of los in je dagelijkse tas. Zelf gebruik ik hem voornamelijk als lippenbalsem, maar verder is ie ook heel handig bij droge handen, bij wondjes, schaafplekjes en sneetjes, jeukende of irriterende plekjes, als oogschaduwbasis (blijft het langer zitten), om je wenkbrauwen mee te temmen, als highlighter op je gezicht en schouders én ook om je pluizige haar tegen te gaan.

Rosebud Salve ziet er ook zo schattig uit! Het blikje oogt heel hip & vintage, weer eens wat anders dan die duffe verpakking van Vaseline. Hij staat dus heel leuk op je toilettafel! Het blikje is ook vrij groot waardoor je er lang mee doet. Het rood/roze goedje wordt heel zacht en smeerbaar als je er met je vingers overheen gaat en de kleur op je lippen is gewoon transparant. Hij blijft ook lekker lang zitten en je lippen voelen heerlijk zacht. Regelmatig bijsmeren is dus niet echt nodig - ik doe het echter toch omdat ik het gewoon erg lekker vind! :)

Naast de originele eerste versie zijn er in de loop der jaren nieuwe smaken bijgekomen als Strawberry Lip Balm, Mentholated Salve, Lip Balm Minted Rose en Brambleberry. Deze zijn echter niet allemaal in Nederland te koop, wél in Amerika. Heb je nog een verre vriend of tante daar wonen of ga je er binnenkort op vakantie, neem dan vooral een voorraadje mee! Rosebud Salve is heerlijk en werkt zeer verslavend...

De 'classic' is te koop voor ongeveer 10 euro. Koop 'm HIER online!

Smeer Ze!