Wie worden Marlon's Top Models?

De maatschappij door Redactie Ze.nl
De casting
De voorrondes van Marlon's Top Models, opgezet door couturier Marlon Borgschot, is al enige tijd geleden van start gegaan. Het idee erachter is dat er op deze manier meiden worden gevonden die absoluut de potentie hebben om model te worden, maar aan wie de ervaring nog ontbreekt. Alle gemotiveerde meiden met de juiste maten konden zich opgeven voor de castingdagen in juni en juli. Donderdag 17 juli was de laatste castingdag. In zijn eigen salon besloot Marlon samen met zijn professionele jury - bestaande uit topstylist Anand Aksel, projectmanager Claartje Dessing en model Loleila Mayemba - welke modellen in spé het in zich hadden om topmodel te worden. Het team dat achter Marlon staat, zal de geselecteerde meiden compleet vormen tot professionele  modellen. Zij krijgen een intensieve opleiding van zes weken waarin les wordt gegeven in make-up, kleding en haar. Ook krijgen de meiden flink wat catwalk-training zodat zij volop de kans krijgen zich te ontpoppen tot topmodel!

De modellen
In groepjes van zes kwamen de dames ietwat zenuwachtig de salon binnengedruppeld. Jemig, wat een mooie meiden! Het leek mij een lastige taak voor de juryleden om een keus te maken. Van de eerste groep ging dan ook iedereen door. Om de beslissing niet alleen van het plaatje af te laten hangen, liet de jury de modellen een voor een naar voren lopen, zichzelf voorstellen en enkele vragen beantwoorden, zoals: 'Hoe verzorg je jezelf?' en 'Wat zal je eraan doen om te winnen?' Het was opvallend hoe graag deze meiden wilden winnen. Iedereen wist van kleins af aan al dat zij model wilde worden en ook aan uiterlijke verzorging kwam niemand iets te kort. Toch moest de jury zich aan enkele criteria houden: schoonheid, lengte, presentatie en vooral de juiste lichaamsverhoudingen waren de doorslaggevende factoren. De een maakte een sprongetje, de ander hapte naar adem, het was in ieder geval duidelijk dat de geselecteerde meiden ontzettend blij waren. Met een grote glimlach verlieten zij de prachtige salon aan de P.C. Hooftstraat om 's avonds heerlijk te dromen van een glansrijke carrière.

Verrassing!
Op de goede afloop van de casting dronken wij nog een roseetje met de jury... en voor ik het wist, werd mij gevraagd of ik even mijn haren los wilde gooien en voor de camera wilde staan! Natuurlijk wilde ik dat. Aangezien ik reeds ervaring heb als fotomodel bij ZeStudio... en twee glaasjes alcohol op had, was verlegenheid ver te zoeken! Of ik ook even een stukje wilde lopen... maar natuurlijk. Zoals ik al vaak bij Holland's Next Top Model had mogen aanschouwen, zette ik mijn beste beentje voor. Anand en Marlon waren overtuigd, ik moest en zou ook meedoen aan de wedstrijd. Ok.

En nu?
De komende zes weken zullen de toekomstige modellen (waaronder ineens ook ik) een opleiding volgen waarin ze van top tot teen instructie krijgen over het beste uit jezelf naar voren halen. Half augustus zal er door middel van een modeshow bepaald worden welke twintig modellen er door gaan. Tot aan begin oktober krijgen deze gelukkigen de kans om alvast opdrachten te doen. Op 4 en 5 oktober zullen tijdens de Exclusief Lifestyle Event zestien meiden tot Marlon's Top Models verkozen worden. Die meiden gaan het helemaal maken!

Foto's: (c) Rachel Megraso

Uiteraard worden jullie op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rondom Marlon's Top Models!