Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

TIP! Deze supermarkten hebben plasticvrije shop-opties

Word je soms ook zo moedeloos van alle plastic in plastic in plastic verpakkingen? Soms hou je zelfs meer plastic over dan het product zelf. Dat kan toch beter? Dat dachten deze supermarkten ook en daarom ontwikkelden zij eenvoudige shopopties met minder plastic verbruik. 

Lees ook: Deze lifehacks voor in de keuken wil je weten

We kennen allemaal de beelden van de plastic soep: de grote plastic vuilnisbult die in de oceanen drijft en waar dikwijls dieren in verstrikt raken. Maar dan komt de hamvraag: wat doe je eraan? De meeste mensen willen heus wel aan het milieu denken, maar het moet niet teveel moeite kosten. Herkenbaar? Lees dan snel verder, want met deze eenvoudige hacks draag jij je steentje bij.

Albert Heijn

Bij de Appie kun je tegenwoordig aardappelen per stuk kopen. Ze liggen in alle soorten en maten in grote (kartonnen!) bakken, zodat je je ideale combinatie gewoon los in je mandje legt. Minder plastic en minder voedselverspilling, top! Ook kun je bij Pick Up Points je plastic tassen weer inleveren, dan recyclen zij ‘m voor je. 

Jumbo

Bij de Jumbo kun je je uitleven met je ontbijtgranen, want daar worden ze bewaard in aparte dispensers. Zo kun je zelf je ideale combinatie samenstellen en in een papieren zak gooien. Ga je voor compleet afvalvrij? Neem dan je eigen plastic bakje mee. Thuis kun je je brekkie mooi bewaren in een glazen wekpot.

Ekoplaza

Biologische supermarkt Ekoplaza staat bekend om haar milieuvriendelijke initiatieven. Zo experimenteerden ze laatst met plasticvrij filiaal an de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam. Ook willen ze een ‘platic-free aisle’ (plasticvrij gangpad) gaan introduceren in al hun filialen. Zo blijf je eenvoudig op het rechte pad (ha ha). 

Lidl

Nootje erbij? Bij de Lidl hoef je niet duizend verschillende bakjes noten te kopen wanneer je ze enkel voor één maaltijd nodig hebt. Hier worden alle noten handig in dispensers bewaard en kun je zelf je favo’s tappen. Ook moet je hier zijn voor je eieren, want het ‘Kipster’-ei is klimaatneutraal. Ze komen van een boerderij in Venray die volledig draait op zonne-energie, waar de kippen buiten vrij rondscharrelen en enkel restvoer uit de omgeving gevoerd krijgen. 

Lees ook: Albert Heijn komt met briljante actie na grapje in de Luizenmoeder

Bron: Women's Health

Beeld: iStockphoto