6 budgettips voor boodschappen

Vrije tijd door Anouk
Elke week moet het weer: boodschappen doen. Vaak een grote kostenpost, terwijl je eigenlijk niet veel te besteden hebt. Maar het kan goedkoper, je moet alleen even weten hoe! Ze geeft 6 tips om te besparen op boodschappen.

1. Aanbiedingen

Houd de reclamefolders in de gaten! Vaak zijn er producten in de aanbieding die je regelmatig nodig hebt. Je moet er alleen wel even verschillende supermarkten voor afstruinen?

2. Niet alleen maar A-merken
Het is verleidelijk om alleen maar bekende producten te kopen. Maar wist je dat er écht niet veel smaakverschil is tussen beschuit van Bolletje en van een low budget-merk onderin de schappen? En dat de BonBonBloc van Lidl in dezelfde fabriek gemaakt wordt als die van Côte D?or?


Je kunt bijvoorbeeld met jezelf afspreken dat je alleen de A-merken koopt van producten die je van geen enkel ander merk lust, zoals thee van Pickwick of cola van Coca Cola. Voor dat soort dingen ga je naar een grote supermarkt en de rest van de boodschappen kun je halen bij Aldi of Lidl. Vooral melk en yoghurt kun je beter bij deze goedkope supermarkten halen, want hier zijn ze langer houdbaar en veel voordeliger.

3. De markt
Ga voor brood, groente, fruit, noten, vlees, kaas en eieren eens naar de markt. De producten zijn verser dan in de supermarkt en vaak ook nog van betere kwaliteit. Bovendien is het nog veel goedkoper ook!

4. Discountwinkels
Wasmiddel, shampoo, zeep, tampons, deodorant, tandenborstels: het zijn allemaal producten die we regelmatig nodig hebben, maar die soms best prijzig kunnen zijn.

Bij Action, Euroland en allerlei op=op winkels vind je dit soort producten van verschillende A-merken voor een scherp prijsje. En als je groter inkoopt, bespaar je op de lange termijn nog meer, want vaak zijn er acties als 3 voor ? 5,-.


5. Betaal cash

Wanneer je gaat pinnen, heb je minder snel een overzicht van hoeveel je nog te besteden hebt. Als je cash betaalt, zie je hoeveel geld er uit je portemonnee verdwijnt en denk je wel twee keer na over het kopen van iets dat je niet echt nodig hebt.

6. Geen boodschappen doen op een lege maag
Nog een laatste tip: ga nooit boodschappen doen met een lege maag! Je neemt dan altijd maar meer mee dan dat je daadwerkelijk nodig heb.

Waar let jij op bij low-budget boodschappen doen?