Geen boodschappen in huis... Wat nu?

Eten door Shiri
De winkels zijn allang gesloten en je hebt reuze honger. Ook wil jij je avondmaaltje niet bij elkaar schrapen bij de benzinepomp, waar de groene snoepjes als groente fungeren en de chocolade als vleesvervanger. Wat doe je dan? 
 
Oei, oei, oei, Hole Bolle Gijs heeft trek, bollegijs Hole Bolle Gijs heeft honger! Je zou wel een heel paard op kunnen. De koelkast is zowat leeg en je bent te hongerig om nog iets te kunnen bedenken. Wat kan je dan doen? Niet alle tips zijn per se goed voor jouw dieet en het is niet altijd haute cuisine, maar dat hoeft ook niet altijd... Toch? De volgende dingen heb je wellicht wel in huis en zo kun je toch nog avondeten fixen. 
 
Check de vriezer!
Zijn er any leftovers van andere maaltijden die je zou kunnen ontdooien? Best slim, om overblijfselen van maaltijden in te vriezen voor momenten als deze. Zo heb je altijd iets om te eten. 
 
Soep uit een pakje/noedels
In bijna ieder huishouden is er een voorraadje (soep/noedels) te vinden just in case er een sneeuwstorm aankomt. Heb jij nog geen voorraadje? Dan wordt het tijd om deze in te slaan! 
 
Tosti’s 
Wees een crea bea! Heb jij nog brood (in de vriezer of vers)? Een broodmaaltijdje stilt ook als je stevige trek hebt. En wat dacht je van een boterham met pindakaas? Altijd goed, zelfs als avondeten! 
 
Omelet
Heb je eieren in huis? Jackpot! Eieren zitten vol eiwitten, vitamine D en B12. Daarom zijn ze ook een goede vleesvervanger. 

 
Rijst/noedels met ei
Heb je rijst/noedels en eieren? Nice! Combineer ze: kook de rijst gaar en bak een omelet waar je de gekookte rijst doorheen bakt. Een beetje peper en zout en smullen maar!
 
Groente met cornflakes
Bizar hoe vindingrijk je wordt als de situatie erom vraagt. Heb jij nog wat groente in huis? Dan heb je groen goud in handen, want je kan hiervan een heerlijke salade maken! Heb je geen croutons, maar wil je wel een bite? Heb je wat cornflakes of noten in huis? Verkruimel ze dan en mix ze door de salade. 
 
Breng een bezoekje
Heb je echt, maar dan ook echt niks in huis? En kun je niks bestellen? Breng een bezoekje aan  de buurvrouw of vriendin en zeg dat je geen boodschappen hebt gedaan. Waar heb je anders buren of vriendinnen voor? Zeg er eventueel bij dat ze de week erop bij jou mogen eten. 

Wat doe jij als je geen eten in huis hebt?