Ludo Hugaerts - Slank in elk seizoen

Eten door Krista

... val ik al in een verbazing! Het is geschreven door een man! Dat had ik niet verwacht. Deze man, journalist en auteur Ludo Hugaerts, had moeite om zijn beginnend bierbuikje onder controle te houden. Via via kwam hij bij het tweewekenslankplan van Flandria terecht. Flandria is het grootste groente- en fruitkeurmerk van Europa en werkt massaal volgens de principes van de milieubewuste teelt. Dit werkte goed voor hem en hij heeft in samenwerking met Flandria en het voedingsinformatiecentrum NICE dit uitgebreid naar een vier seizoenenplan en de uitkomst is dit boek!

Het boek is teruggaan naar het principe van seizoensgroente en -fruit en houdt dus rekening met welke groentes en fruit in welke seizoen het beste (en gezond) zijn. En ook met bezigheden van het seizoen, dus barbecuerecepten voor de zomer en winterse kost voor in de winter! Het werkt met eetplannen en het woord 'crashdieet' is taboe! Langzaam afvallen met gezonde en verse seizoensgroente en fruit is de oplossing. Het boek probeert het zo makkelijk mogelijk voor je te maken; zo houdt ze rekening met de moeilijkheidsgraad van de recepten, met iemand die fulltime werkt, geeft tips over hoe je je lunch en snacks kan meenemen naar je werk en (ook belangrijk) met je portemonnee. Verder heeft het boek een 'handig om in huis te hebben'-lijst. Een lijst met dingen die handig zijn om in huis te hebben als je begint met de het tweeweken-plan: Volkorenpasta, volkorenrijst, pijnboompitten en olijfolie - goede voeding dus. Elk tweeweken-plan bestaat per seizoen elke dag uit 6 recepten; 3 maaltijden en 3 snacks. Naast productinformatie en bewaartips krijg je ook nog suggesties wat je kunt doen als er vrienden komen eten. Niet iedereen hoeft dus mee te doen als jij wil afvallen!

Als ik zo de recepten eens doorlees is dit 'dieet' geen straf. Lekker voor laat op de avond, yoghurtijs met frambozen of zoete bruschetta, tussen de middag een pastasalade met peterseliesaus en in de avond couscous met lambrochettes en warme gevulde tomaten! Ondanks dat ik niet hoef af te vallen voor de zomer ga ik denk ik wel wat recepten uitproberen, gewoon omdat het er allemaal zo lekker uitziet! Mijn mening over dit boek is duidelijk, het lijkt me een stuk makkelijker vol te houden dan andere diëten, omdat dit niet echt een dieet is. Het is een plan om beter en gezonder te eten, geen crashdieet maar gezond langzaam op gewicht komen! Je hebt ook veel recepten en omdat je elke seizoen weer wisselt lijkt de afwisseling juist een extra motivatie om het vol te houden. 

Slank in elk seizoen
Ludo Hugaerts

ISBN: 9789002223549
Prijs: 19,95
Uitgeverij: Standaard