Zomerse salade in 5 minuten

Eten door Anne-Jolijn

Meestal verstaan we onder salade een paar blaadjes sla, wat komkommer, tomaat en misschien een beetje feta. Maar deze zomerse salade is net weer een tikkeltje anders.

Deze week: rijstsalade met mango en kip. Makkelijk om klaar te maken, erg lekker en nog gezond ook...

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 250 gram rijst
- 250 gram gerookte kipfilet
- 3 stengels bleekselderij
- 1 mango
- 1 blikje kidneybonen
- 1 dl mosterd honingdressing
- 50 gram cashewnoten

Hoe maak je het?
- Eerst kook je de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Als deze klaar is laat je het afkoelen.

- Gooi de bonen in een vergiet en laat ze uitlekken.

- Ondertussen snijd je de kip in stukjes.

- Schil daarna de harde schillen van de bleekselderij en snijd de stengels in filterdunne plakjes.

- Maak de mango goed schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.

- Doe nu alle ingrediënten, behalve de mango, in één grote slabak en schep ze door elkaar.

- Verdeel de inhoud over vier schaaltjes, doe er wat mango op en je bent klaar!

Tip: drink er een lekker glaasje rosé bij!

Eet smakelijk!