Positief EK-gevoel bij Nada van Nie

De maatschappij door Marieke_B

Uit onderzoek van TNS NIPO blijkt dat de Nederlanders niet zo positief denken over de kansen van ons Nederlands elftal op het komend EK Voetbal in Oostenrijk en Zwitserland. Bijna de helft van de bevolking denkt dat Nederland niet met de beker naar huis zal gaan! De Nederlandse leeuw staat dus mooi in zijn hemd.

Tijd om hier wat aan te doen, vonden een stel sympathieke initiatiefnemers bij Pepsi Max. Zij startten de campagne 'Maximum Support', met als doel het Oranjegevoel weer terug te brengen bij onze landgenoten. Vier fanatieke Oranjefans voerden ludieke acties uit om Oranje te promoten, onder andere in Rome en Parijs. En daarna was Nederland aan de beurt!

Voetbalpresentator en -liefhebber Wilfred Genee steunt de actie voor 100%. Net als paragnost en magnetiseur Henk de Gier, die al vele stervoetballers door moeilijke tijden heen hielp. Voetbalvrouw en presentatrice Nada van Nie heeft ook haar mening klaar: "Het moet maar eens afgelopen zijn met dat negatieve gedoe. Altijd maar die aandacht voor bijzaken als het geld dat de voetbalvrouwen aan kleding en hotelkamers uitgeven. Laat ze lekker! Het wordt tijd dat we onze jongens eens gaan steunen!"

Over het nieuwe haar van bondscoach Marco van Basten wil Nada nog wel iets kwijt: "Ik vind het een positieve wending. Het lijkt een beetje op wat Rinus Michels toen had. Maar, alle gekheid op een stokje: die mooie kippevelmomenten moeten weer terugkomen. En dan met name door goed spel van onze jongens, en een klein beetje door het kapsel van de bondscoach."

Nada doelt met dat kippevelgevoel op het EK van 1988. Toen won Nederland de titel en maakten zij hiermee het hele land gelukkig. De Oranjegekte verspreidde zich tot in elke uithoek van ons land en de spelers van dat elftal (Rijkaard, Gullit, Van Basten) waren echte helden. Volgens Nada moet dat nu gewoon weer kunnen: "We hebben leuke spelers. Ze kunnen het echt. Als die positiviteit terugkomt, voelen spelers dat ook en dat geeft hen een enorme steun."

En Nada kan het weten, want haar man Bryan Roy voetbalde flink wat wedstrijden voor Oranje en maakte ook grote toernooien mee. Ze weet nog wel hoe dat destijds ging: "Het was ontzettend spannend allemaal, ik zal dat echt nooit vergeten. Er heerste een enorme saamhorigheid tussen de spelers en de vrouwen." Ze vindt ook dat de huidige spelers wel een beetje meer respect verdienen: "Nu het voetbal even minder is, heeft Nederland gelijk weer kritiek. Waarom nou? Ik weet uit eigen ervaring hoe voetballers leven, wat ze voor het voetbal moeten laten en wat ze er allemaal voor geven. Onze taak is om minder kritisch te zijn."

Nada heeft zelf al enorm veel zin in het EK. "Ik hou echt van ons Oranje," vertelt ze. "Ik ben gek van voetbal, maar ook van sport in het algemeen en vooral de emotie die daarbij hoort." Hoe zij het EK gaat beleven? "We doen vooral lekker gek! En we zitten zelfs in het stadion tijdens de eerste wedstrijd tegen Italie, dus dat is heel gaaf. Verder eten we veel oranje tompoucen en is iedereen welkom. Ik hoop dat onze jongens groeien in het toernooi. Het uitgangspunt is in ieder geval de winst!"

Surf snel naar de website van Pepsi Max - Maximum Support voor alle ludieke acties en ook om je eigen Oranjefilmpjes up te loaden.
Als symbool voor Maximum Support heeft Pepsi Max een speciale aanvoerdersband ontwikkeld, die je gratis krijgt bij een 4-pack Pepsi Max.

Nederland moet weer massaal achter Oranje gaan staan! Hoe ver ga JIJ voor Oranje?

Voor al het actuele EK-nieuws, ga je naar www.ek-wk.nl!

Dat Nada zich inzet voor Oranje, blijkt uit onderstaand filmpje: