Die nacht op het callcenter

Media door Maresa

Chetan Bhagat - Die nacht op het callcenter

Druk 1 voor technische vragen
Druk 2 voor gebroken harten
Druk 3 als je leven in de soep loopt...

Toen ik dit boek binnenkreeg, was ik niet gelijk enthousiast. Het omslag doet wat goedkoop aan en het stukje over de auteur leek vrij simplistisch verwoord: 'Chetan Bhagat is schrijver en werkt voor een grote bank.' Na wat research blijkt dat de auteur voorstander is van 'niet al te intellectuele literatuur'.

Toch was ik verrast door de eerste pagina. Daar moet je als lezer invullen waar je bang van wordt, wat je boos maakt en iets wat je niet leuk vindt aan jezelf. Na het nog raadselachtige vragenlijstje kom je bij de proloog, waar je leest hoe de auteur op zijn onderwerp is gekomen. Ik werd meteen nieuwsgierig naar de rest van het boek.
Hoofdpersonage Shyam vertelt in de ik-vorm het verhaal over zes medewerkers van een callcenter in India. De vertaler heeft helaas af en toe qua zinsconstructie en woordgebruik wat steken laten vallen. Zo staat op het omslag al 'druk 1' waar je toch 'toets 1' zou verwachten. Gelukkig staat het in het verhaal zelf niet je leesplezier in de weg. Wat mij persoonlijk wel stoorde, was de toch wel religieuze omslag in het boek. Ook leek het me wat sterk dat de hoofdpersonen van het ene op het andere moment 'het licht zagen'. Toch zorgt deze 'twist' ervoor dat de personages zich ontwikkelen tot jongvolwassen die niet over zich heen laten lopen. Of ze niet iets te ver gaan in hun poging hun banen te redden, is een ander verhaal.

Die nacht op het callcenter is, wat in de proloog al over het eerste boek van Bhagat wordt gezegd, 'wel aardig'. Een lekker boek voor mee in het vliegtuig of voor op het strand, maar geen werk om uitgebreid in je literatuurclubje te bespreken.

Die nacht op het callcenter
Chetan Bhagat
ISBN: 9789032512002
Prijs: 16,95 euro
Uitgeverij: De Kern