Review: Fool's Gold

Media door Marieke_B

De goedgehumeurde surfer Ben 'Finn' Finnegan (Matthew McConaughey) heeft in zijn zoektocht naar een Spaanse schat alles naar de haaien laten gaan: zijn huwelijk met Tess (Kate Hudson) en letterlijk zijn roestige, rammelende bergingsboot. Net wanneer Tess alles weer een beetje op een rijtje heeft en een nieuw leven is begonnen met een baan op het megajacht van de miljardair Nigel Honeycutt (Donald Sutherland), ontdekt Finn de ultieme aanwijzing om de schat te vinden. Hij is ervan overtuigd dat het ditmaal echt zal gaan lukken.

Met zijn charmes weet Finn de schatrijke tycoon en diens hippe Blackberry-verslaafde dochter Gemma over te halen om mee op jacht te gaan naar de schat. Tegen beter weten in, laat Tess zich wéér meeslepen. Maar ze zijn niet de enigen die de schat op het spoor zijn. Finns oude mentor Moe Fitch (Ray Winstone) heeft het namelijk ook op de hoofdprijs voorzien. Let the game begin!

Fool's Gold is deels een romantische komedie, maar ook een actie- en avonturenfilm. Deze zomerse film speelt zich grotendeels af in de Caribbean, waardoor je een heerlijk vakantiegevoel krijgt. Kate en Matthew speelden eerder natuurlijk al samen in de romantische komedie 'How to lose a guy in ten days' en de chemistry tussen de twee die deze film zo succesvol maakte, geeft ook Fool's Gold een heerlijk extraatje. De twee zijn duidelijk goed op elkaar ingespeeld en mogen elkaar graag.

Dit is echter wel een beetje het enige hoogtepunt van de film. De verhaallijn is erg simpel en onrealistisch, het personage van Matthew zo dommig dat het bijna irritant wordt en de grapjes zijn over het algemeen gewoon flauw. Zo wordt Finn geboeid aan een anker de oceaan ingegooid en krijgt hij diverse malen een flink pak slaag. Toch overleeft hij deze aanslagen op z'n leven en steeds komt hij ongeschonden en lachend uit de strijd.

Neemt niet weg dat zowel Matthew als Kate in hun badkleding ontzettend smakelijk zijn om naar te kijken en de kleine ergernissen in hun relatie fijn herkenbaar. Als je voor lief neemt dat zowel de personages als de verhaallijn wat overtrokken zijn, is Fool's Gold een lekkere luchtige film voor een avond waarop je niet teveel wil nadenken en gewoon mooie mensen wil kijken.

Fool's Gold is vanaf donderdag 1 mei te zien in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hieronder de trailer!