WIN: Koosje, het boek

Winacties door Redactie Ze.nl

Koosje, diepbedroefd en dolgelukkig is een sterk autobiografisch getinte roman van debutantschrijfster Carice de Wildt. Haar leven is een continue, soms wanhopige zoektocht naar de juiste balans. Goede keuzes maken blijkt daarbij van levensbelang.

Koosje is een boeiend, soms zelfs fascinerend en erg prettig leesbaar boek met humor, directheid, maar ook vertedering en ontroering. Krachtig, toegankelijk, populair proza met prachtige dingen erin!

Enkele quotes uit Koosje:
- Ik voel me leeg. Koud. Waardeloos. Ik zou een stukje onkruid willen zijn dat uit de grond wordt getrokken en vernietigd.

- De wereld was kleurrijk, ik was vooral heel gracieus en het mooiste meisje ter wereld. Toch was ik verstandig en daarom gooide ik de wonderpillen weg.

- Freek en ik praten niet, zoenen hebben we eerder die avond al gedaan en we hebben snelle en onpersoonlijke kroegseks. Ik ben geen net meisje, dus ik vind het niet erg.

- Er zijn mensen die kanker hebben. Mensen die graag willen leven maar uit hun lichaam, de dood in worden gedrukt. Kon ik maar met ze ruilen.

Carice de Wildt is geboren in de Achterhoek. Als kind deed ze niets liever dan 'typen'. Ze schreef verhalen, brieven en een gedichtenbundel voor haar moeder. Op haar elfde schreef ze een verhaal voor de kinderserie Mijn Idee. Het fototoestel werd verfilmd en uitgezonden op haar dertiende. Er volgde een onstuimige pubertijd, maar uiteindelijk studeerde ze af in de Sociale Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daar ontmoette ze voor het eerst haar vriend Jeroen. Op het moment dat haar leven in een wat rustiger vaarwater leek te komen, raakte ze in een depressie. Samen met een psychotherapeut analyseerde ze de fases in haar leven. Van dieptepunten naar dolle dagen. Zij bleek te lijden aan een bipolaire stoornis. Vanaf dat moment begon ze meer te schrijven. Ze won de eerste prijs met haar verhaal Onvoorspelbaar gelukkig, voor 'de pen als lotgenoot'. Later schreef ze Koosje, diepbedroefd en dolgelukkig.

Koosje is te vinden in de boekwinkel of online te bestellen. Kijk voor meer informatie op www.koosjehetboek.nl.

Ze.nl mag enkele exemplaren van het boek Koosje, diepbedroefd en dolgelukkig weggeven! Om kans te maken op dit boek moet je onderstaande vraag juist beantwoorden.

De prijsvraag loopt tot en met 27 juni. Door mee te doen aan de winactie, meld je je automatisch aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van Ze.nl.