Kookboek: Kleine cakes!

Eten door Marieke_B

Met zelfgebakken cakejes maak je natuurlijk helemaal de blits op een high tea met vriendinnen, een verjaardagsfeestje, als verrassing bij de koffie of gewoon zomaar voor de gezelligheid als heerlijk tussendoortje. Die kleine cakes zijn super makkelijk te maken en geven je daarnaast de kans om al je creativiteit op los te laten wat betreft de versiering.

Het boek 'Kleine cakes!' begint met een uitgebreide inleiding; een uitleg van verschillende termen en manieren om je cupcakes te versieren. Bovendien wordt ook aandacht besteed aan het materiaal wat je hierbij moet/kunt gebruiken. Daarna begint het echte werk: de cakes! Je vindt er het basisrecept voor een vanillecakeje plus variaties. Denk aan: chocolade, chocoladesnippers, koffie, vruchtencakejes, bosbessen, gember, rozijnen, etc. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Daarna is het de beurt aan de afwerking; hoe maak je nou de meest kleurrijke en smakelijke cakejes? Het recept voor chocoladeglazuur is super eenvoudig (zowel puur, melk als wit!) en een heerlijke botercreme flans je zo in elkaar. En wat je ermee doet? Dat is aan jou! Dit boek geeft veel voorbeelden van hoe je je cakejes zo leuk mogelijk kunt versieren. Door middel van kleurstoffen in je glazuur, botercreme en fondant maak je de mooiste creaties. Wat dacht je namelijk van slangencakejes, lieveheerstbeestjes, prinsessencakejes, liefdescakejes of krokante toffee-piramidecakejes?

Door korte, duidelijke recepten waar je niet veel verschillende ingredienten voor nodig hebt en bovendien de vele mooie gekleurde foto's, krijg je met dit boek gelijk zin om aan de slag te gaan. De meeste ingredienten zijn gewoon te koop in de supermarkt, maar wil je echt mooie en originele spullen, neem dan eens een kijkje op www.deleukstetaartenshop.nl Daar vind je ALLES op het gebied van taarten en cakes. Maar pas op: je wordt er erg hebberig van!

Ik heb mijn bestelling van De Leukste Taartenshop al binnen en duik zo de keuken weer in!

Kleine cakes!
ISBN: 9023011430
Prijs: 11,00 euro
Uitgeverij: Brecht - Haarlem