Tasty tapas bij Vengo

Eten door Martine

Vengo, Bilderdijkstraat 188, Amsterdam, 020-6895919

...met als pronkstuk een gigantische kroonluchter net boven de bar: duidelijk geen standaard Spaans decor. Ik word vriendelijk begroet door het personeel en mag een tafeltje uitzoeken. Ik kruip in een hoekje bij de rode muur met schouw en kitscherige fotolijstjes.

Als mijn vriendin na een klein kwartiertje aanschuift heb ik mijn eerste rode huiswijntje al bijna op. Smaakt goed, en dit is nog maar het begin! Mijn tweede wijntje wordt helaas vergeten, maar met excuses na een tweede keer vragen alsnog gebracht. Met zijn tweeën hebben wij ondertussen zeven tapas op de kaart aangekruist die we willen proeven.

De hapjes worden al gauw gebracht. Gelukkig geen standaard bruine tapasbakjes, maar, zoals dat bij dit strakke interieur hoort, frisse witte bordjes en schaaltjes. De tapas lijken evenmin traditioneel Spaans. De champignons in knoflooksaus uit de oven zijn lekker, net als de gamba's in knoflookolie. Over de aardappelomelet zijn we iets minder enthousiast. Deze is wat flauw, maar dat kan komen omdat de andere tapas zo lekker pittig zijn. Zo hebben we nog de malse kippenvleugeltjes in, opnieuw, knoflook en verse spinazie met rozemarijn, pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes. De gehaktballetjes in tomatensaus ontbreken ook in dit tapasrestaurant niet. Op smaak gebracht met oregano en, hoewel het op de kaart niet vermeld staat, opnieuw flink wat knoflook. De saus is helaas lauw, bijna koud zelfs. De gefrituurde aardappeltjes overgoten met een pittige saus zijn daarentegen gloeiend heet en echt verrassend lekker. Een aanrader! Helaas moeten we een aantal keren flink zwaaien en roepen om de aandacht van de serveerster te krijgen als we nog wat drinken willen bestellen. Als we na het eten een kopje verse muntthee met honing bestellen, moeten we ook daar net iets te lang op wachten.

Vengo is een sfeer- en stijlvol ingericht tapasrestaurant waar je voor een meer dan redelijke prijs heerlijk kunt eten. Ook voor vegetariërs is er behoorlijk wat keuze, zoals courgette in amandelbeslag, gevulde paprika met tapenade en lasagne van groente en aardappelen. Het enige minpuntje is de weinig alerte bediening, maar de vriendelijkheid maakte dat grotendeels goed.

Vengo heeft overigens ook een restaurant in Zwolle. Heeft Ze daar ervaringen mee?