Sperziebonen met kokos

Eten door Marit

Zo ook ik. In het begin was het zorgvuldig uitkiezen van producten om maar niet ziek te worden een hele opgave, maar inmiddels ben ik er vrij vaardig in geworden. Ook voor meiden die geen speciaal dieet hoeven te volgen, zijn deze recepten overheerlijk!

Sperziebonen met kokos
Suiker-, gist-, melkproduct-, varkensvlees- en schimmelvrij (bv. champignons en schimmelkazen).

In een pan (zonder olie!) sesamzaadjes roosteren en in een apart schaaltje bewaren.

Blokjes tofu in olie ongeveer 10 minuten op hoog vuur lichtbruin bakken. De helft van de inhoud van de verpakking is voldoende voor twee personen.

Tegelijkertijd sperziebonen beetgaar koken.

Kook (zilvervlies)rijst. Voor hoeveelheid en kooktijd volg aanwijzingen op de verpakking. Eén koffiekopje is meestal genoeg voor twee personen.

Maak een saus van kokosmelk*, ketjap**, gembersiroop*** en een halve eetlepel citroensap. Hoeveelheden naar smaak.

Voeg eerst de saus aan de tofu toe, daarna de sperziebonen.

Maak op een bord een bedje van de zilvervliesrijst en doe daarbovenop de sperziebonen en tofu.

Strooi als finishing touch de sesamzaadjes over het gerecht.

Eet smakelijk!


* Indien je hetzelfde dieet volgt als ik, dien je de kokosmelk te vervangen voor kokoscrème, doordat producten uit blik dan niet al te goed voor je zijn.

** Indien je een suikerloos dieet volgt, koop dan suikerloze ketjap bij de reformzaak.

*** Indien je een suikerloos dieet volgt, laat de gembersiroop dan uit het recept!