Tips voor gezonde tussendoortjes

Eten door Chantal

En ja, dat resultaat heeft zich helaas gevestigd rond je heupen. Natuurlijk is er dan de sportschool waar je je in het zweet kan werken, maar daar heeft de gemiddelde vrouw uiteraard geen tijd voor (of zin in).

Maar als je dan toch wat gewicht wilt verliezen, zal je op je eetpatroon moeten letten. Het is daarbij niet de bedoeling om jezelf uit te hongeren, maar dat is iets wat we inmiddels allemaal wel weten. Gezonder eten dus. Dat hoeft echter niet te betekenen dat je iedere keer moet kiezen tussen een groene en een rode appel of tussen Spa Blauw en Spa Rood. Gelukkig zijn er genoeg andere lekkere dingen die je (tussendoor) kan eten, naar verhouding weinig kwaad kunnen, snel klaar én ook lekker goedkoop zijn.

De standaard benodigdheden
- kaas
- tomaat
- peper
- zout
- tosti-ijzer
- blender

Brood
- Geroosterde bruine boterham met kaas, tomaat, peper en ertussen
- Bruine boterham met kipfilet en tomaat/komkommer
- Pitabroodjes in de tosti-ijzer met kaas, tomaat en kruiden 
- Een tosti met filet american en kaas

Crackers
- Crackers met smeerkaas en wat peper
- Crackers met kaas, tomaat, zout en peper

Fruit
Mijn persoonlijke favoriet en daarbij ook net even iets meer werk: de fruitsmoothie.

Benodigdheden
- 1 appel
- 1 banaan
- 1 kiwi
- 2-3 aardbeien
- half glas sinaasappelsap
- blender

Bereiding
Snij al het fruit in kleine stukjes, zodat het in de blender past. Blend het dan net zolang tot het eigenlijk een drabbige vloeistof is geworden. Giet er dan wat sinaasappelsap door, waardoor het drinkbaar is. Roer het even door, zet het een half uurtje in de koelkast en tadaa... je hebt een overheerlijke en vooral gezonde fruitsmoothie.