Word je slimmer als je pure chocola eet?

Eten door Linde

Hoewel je geen excuus nodig hebt om een stukje chocola te eten, is het soms wel fijn om er een te hebben. Zeker wanneer je gezond probeert te eten. Als je slimmer wordt door chocola te eten, is dat de perfecte reden om er meer van te eten. Dit zijn de soort onderzoeken die wij interessant en nuttig vinden. Word je slimmer van het eten van pure chocola?

Lees ook: Is pure chocola nou gezond?

Blij van chocola

Als je het verhaal van Willy Wonka kent, weet je dat Willy altijd heel blij was. Kwam dat door al die chocola die hij at? Waarschijnlijk wel! Het is bewezen dat chocola veel mensen gelukkig maakt. Het maakt niet uit wat voor chocola het is, pure chocola of melk. Er zit namelijk een stofje in (fenylethylalanine) dat ons een gelukkig gevoel geeft. Wil je je wat gelukkiger voelen? Dan is het tijd om wat chocola te consumeren.

Cognitieve prestaties

We weten dus dat chocola ons blij maakt. Maakt chocola ook slim? Volgens de wetenschap wel. Onderzoekers van Scientific Reports zijn erachter gekomen dat het eten van pure chocola je geheugen verbetert. Dat is niet alles. Ook verwerk je visuele informatie sneller nadat je chocola hebt geconsumeerd. Uit een ander onderzoek blijkt dat cacao je aandachtsspanne vergroot. En last but not least het is goed voor je denk- en beslissingsvermogen. Je cognitieve prestaties krijgen dus echt een boost van pure chocolade.

Ochtend boost

De cognitieve boost die je krijgt van pure chocolade, zorgt ervoor dat wanneer je moe bent je beter presteert. Je hoeft dus geen koffietje te nemen de ochtend na een slapeloze nacht. Een stukje chocolade maakt jouw dag misschien wel wat productiever. We raden het niet aan om in de ochtend een hele reep te eten. Chocola bevat namelijk ook andere voedingsstoffen die minder goed voor je zijn. Wanneer je een ochtend boost nodig hebt, is een stukje pure chocola prima en een echte opwekker.

Hoe kan het dat pure chocola je slimmer maakt?

Chocola leert je geen nieuwe taal of wiskunde, maar maakt je in feite wel slimmer. Hoe kan dat? Dit komt door de cacao. Cacaobonen zijn rijk aan antioxidanten, flavonoïden bijvoorbeeld. Dit zorgt voor een hoger zuurstofgehalte in de hersenen en dat zorgt weer voor de verbetering in de cognitieve prestaties.

Hoe zit het met melkchocola?

We hebben minder goed nieuws voor de mensen die pure chocola niet lekker vinden. De positieve effecten van chocola komen namelijk uit de flavonoïden en deze zitten veel minder in melkchocola. De volgende keer dat je lekker een stukje pure chocola eet, hoef je je dus niet schuldig te voelen. Je bent eigenlijk gewoon goed bezig je cognitieve prestaties te verhogen.