Healthy pelty cheesecake met aardbeien

Eten door Redactie Ze.nl
Ti-tu-taart met va-vu-vitamine! Geniet met volle teugen en eet met mate, want deze gezonde taart valt als een steen op de maag. Hij is zo klaar en is niet slecht voor je. Eet langzaam zodat alle smaakpapillen gestreeld worden.

Wie deze taart van Foodness in één keer opkrijgt is een held. Want hij vult behoorlijk. En hij geeft nog een shot vitaminen ook! Waarom zou je eigenlijk überhaupt nog supermarkttaart eten met mega vette klodders slagroom en een overload aan slechte calorieënbommetjes als je het in een poep en een scheet ook zelf kunt maken? Zonder als die overtollige vetten en calorieën. En zonder te veel rompslomp.


Dit heb je nodig:

- 50 gram geweekte cashewnoten
- 80 gram kokosvlees
- 40 gram abrikozen
- 40 gram walnoten
- 1 eetlepel kokosolie
- 100 gram aardbeien

Dit moet je doen:

- Laat de cashewnoten liefst een nacht, maar minimaal een uur, weken in een kopje met water. Haal de aardbeien vast uit de diepvries.

- Bereid eerst de korst. Maal alle ingrediënten voor de korst fijn in een keukenmachine. Als je die niet hebt, zoals ik, hak je de walnoten en abrikozen met een scherp mes zo fijn mogelijk. Meng dit kruim vervolgens met de kokosolie door het om te scheppen. Druk het mengsel goed aan in de springvorm, die je eerst invet of bekleed met een stukje bakpapier.

- Maak nu de vulling. Meng de cashewnoten en het kokosvlees in een keukenmachine of met de staafmixer. Voeg indien nodig een eetlepel van het vocht van de cashewnoten toe, en indien nodig nog een eetlepel. Het mengsel moet dik en stevig zijn, maar wel smeuïg. 

- Stort de vulling op de bodem. Spreid evenredig uit en druk aan. De taart kun je nu een dag of drie bewaren in de koelkast.

- Maak de topping van aardbeipuree pas vlak voor het serveren, door de half ontdooide diepvriesaardbeien fijn te malen in een keukenmachine of met een staafmixer. Als ze nog te hard bevroren zijn krijg je ze niet fijn, maar als ze volledig ontdooid krijg je een ontzettend natte moes - dat is ook niet de bedoeling. 

- Smeer de aardbeienpuree over de taart en serveer.

Enjoy!