ZeTest: Smaak.nl

Eten door Jet
Ben je gek op lekker en gezond eten, maar word je er gek van om telkens weer verrassende gerechten te bedenken en boodschappen te doen? Smaak.nl biedt de oplossing! Ze.nl testte de online supermarkt voor je uit.

'Wat eten we vandaag nou weer?? is een vraag die ons allemaal weleens tot waanzin drijft. Om elke dag weer een lekker gerecht (en soms zelfs meerdere gerechten) op tafel te toveren is een hele klus. En daar komen het doorbladeren van kookboeken en die eeuwige bezoekjes aan de supermarkt ook nog bij. We hebben het druk genoeg met ons werk, het huishouden, onze sociale contacten en ga zo maar door. We willen lekker, vers en gezond eten, maar daar het liefst zo min mogelijk tijd aan kwijt zijn.

Smakelijk eten op Smaak.nl
Herken jij jezelf in het bovenstaande verhaal? Dan is de online supermarkt Smaak.nl iets voor jou. Op deze website kun je terecht voor verse en dagelijkse boodschappen: producten direct van het land, maar ook voor een fles Spa Rood of wc-papier. En er is meer: je vindt er ook tientallen verschillende recepten en zelfs complete menu?s. Met één druk op de knop worden de ingrediënten voor je maaltijd in de juiste hoeveelheid bij je thuisbezorgd.Bij Smaak.nl gaan de verse producten direct van producent naar consument. Als je bijvoorbeeld een komkommer eet van een reguliere supermarkt, heeft het twee weken geduurd voordat de komkommer uiteindelijk bij jou thuis belandt. Bij Smaak.nl is de komkommer er al na twee dagen? Wat een verschil hè?

ZeTest?
Klinkt goed, maar hoe werkt het in de praktijk? Zijn de producten inderdaad zo vers en zijn de recepten ook echt lekker? Samen met een vriendinnetje heb ik de proef op de som genomen? De site is overzichtelijk en we hadden al snel een aantal recepten (en een wijntje!) gevonden die ons lekker leken. Smaak.nl schakelt snel: als je voor 10:00 bestelt, worden de boodschappen de volgende dag vanaf 15:00 op een door jou gekozen tijdstip en adres geleverd. Nadat de producten bezorgd waren, en we een glaasje wijn hadden gedronken, gingen we aan slag...  

 

Als voorafje hadden we gekozen voor courgetterolletjes met ricotta: een verrassend gerechtje dat we erg licht en fris vonden. Het was makkelijk te maken met de instructies die op de website staat en het resultaat mocht er zijn!

 

Het hoofdgerecht - biefstuk met knoflookboter en tagliatelle - was een grotere uitdading, want het bakken van een biefstukje is geen kinderspel. Sterker nog: het was me eigenlijk nog nooit eerder gelukt om ?m precies goed te krijgen? Maar dit biefstukje was goddelijk! Een mooi bruin, krokant randje van buiten, van binnen perfect rosé en zo mals als boter. Het kan niet anders dan dat de kwaliteit van het biefstukje hiermee te maken had. De limoen/knoflookboter paste er verrassend goed bij en de tagliatelle was eenvoudig, maar smakelijk.


We sloten de maaltijd af met aardbeien-bramensoep met mascarpone. Het frisse, zurige van het fruit paste goed bij het romige van de mascarpone. Ook dit gerechtje was weer makkelijk gemaakt; toch was ik er zelf niet zo snel op gekomen.


En?

Helemaal voldaan ploften we neer op de bank om uit te buiken en de avond door te spreken. En we dachten er allebei precies hetzelfde over: wat maakt deze site het je makkelijk! Als je een drukke week hebt, maar wel eters krijgt of je gezin moet voeden, is Smaak.nl de oplossing. Je hoeft niet meer uren met je neus in de kookboeken te zitten en niet meer met zware tassen vol boodschappen te sjouwen. Maar je kunt je gezin, vrienden of familie wel een verse, gezonde maaltijd voorschotelen van goede kwaliteit.

De prijzen zijn gelijk aan die van de supermarkt, maar je proeft echt verschil. Als ik nu weer aan dat biefstukje denk, loopt het water me spontaan in de mond!

Goed nieuws, leZeressen krijgen gedurende de maand juli 10% korting met code: ZEKORTING. Wil je de online supermarkt ook testen? Ga dan snel naar Smaak.nl!