Dit zijn de 5 grootste fouten die je maakt in de keuken

Eten door Redactie Ze.nl

Wij vrouwen weten alles over het gezegde 'elk pondje gaat door het mondje'. We komen al aan als we naar een hamburger kijken, laat staan eten. Wil je toch op gewicht blijven, dan moet je deze fouten vooral niet meer maken!
 
Eet jij alleen maar dure superfoods, sport je je helemaal ongans en kom je alsnog alleen maar aan in gewicht? We voelen je pijn! Vrouwen hebben het niet makkelijk, werkelijk alles wat we eten lijkt rechtstreeks naar onze kont en heupen te gaan. Waarom val je niet gewoon af? Dat komt waarschijnlijk omdat je in de keuken deze vijf fouten maakt:
 
Fout 1: Je gebruikt teveel olijfolie
Lekker hoor, dat gezonde kokkerellen, maar een halve fles olijfolie in je pannetje doet je echt geen goed. Wist je bijvoorbeeld dat één eetlepel olijfolie 120 calorieën bevat? Dat tikt lekker aan als je een scheut in de pan gooit. Natuurlijk is olijfolie een gezond vet met veel onverzadigde vetzuren, maar less is zeker more in dit geval. Wil je wel met olie blijven koken, probeer dan je hoeveelheden te beperken en haal overbodige olijfolie met wat keukenpapier uit de pan.

 
Fout 2: Je hebt niet genoeg variatie in de keuken
Eet je weleens fruit bij het avondeten? Nee? Je weet niet wat je mist! Gestoomd, geroosterd of gegrild: fruit is een prima aanvulling op je warme maaltje. Of wat dacht je van een salade bij elke maaltijd? Hartstikke gezond én lekker. Probeer ook om niet elke avond hetzelfde te eten. Behalve dat het snel gaat vervelen, is het ook niet goed voor je lichaam. Variation is the key!
 
Fout 3: Je bakt vlees altijd in de pan
Vlees alleen maar in je pannetje op het vuur? No way! Stop je stukje vlees of kip eens lekker in de oven in plaats van het te bakken en te braden. Dat kan helpen in het verminderen van calorieën en geeft het ook een compleet andere smaak. Zorg er wel voor dat je vlees op een rekje in de oven legt zodat het vet kan weglopen. Voeg er wat kruiden aan toe en smullen maar.
 
Fout 4: Je gebruikt geen kruiden
Smaak toevoegen aan je eten doe jij het liefst met boter, gesmolten kaas of een lekkere saus. Hmm, heerlijk hoor, maar is dat wel zo gezond? Het antwoord is nee. Probeer voor het aanbrengen van smaak eens te grijpen naar een kruidenpotje in plaats van dat pakje boter. Met dille, paprika, knoflook en rozemarijn kom je al een heel eind. En het is ook nog eens een stuk gezonder!

 
Fout 5: Je eet niet voldoende volkoren producten
Pasta, brood, rijst; van veel van deze producten eet je waarschijnlijk de witte variant. Maar je kunt veel beter voor volkoren kiezen, want dat is gezonder en stiekem ook best wel heel lekker. Neem bijvoorbeeld volkoren pasta. Dat verteert langzamer dan geraffineerde versies en geeft je dus langer een vol gevoel. Bovendien smaakt het voller en de gedachte dat je gezond bezig bent, zorgt ook voor een fijn gevoel toch?
 
Wil je toch nog wat aanvulling vinden op je dagelijkse voeding? Neem dan eens een kijkje op Drogisthuis.nl & Vitaminen.nl - gediplomeerd advies en een betrouwbare levering! Drogisthuis.nl is als online drogist een begrip in de Nederlandse online winkelstraat. Met deze professionele webwinkel bieden ze een breed aanbod aan van drogisterij producten en voedingssupplementen. Je kunt bij ze terecht voor alle bekende merken vitaminen zoals bijvoorbeeld Orthica.

Maak jij deze fouten in de keuken?