Trend: felgekleurde nagels

Make-up door Anne-Jolijn

Rood, zwart en parelmoer
Eigenlijk is het motto van deze zomer: alles kan en alles mag. Toch zijn er een aantal kleurtjes die je deze zomer beter kunt overslaan. Denk bijvoorbeeld aan de knalrode nagellak die al jarenlang 'hot' is. Deze kleur wordt steeds minder trendy. Ook de kleuren zwart en parelmoer kun je maar beter niet gebruiken. De blanke nagellak ziet er bovendien natuurlijk mooi verzorgd uit, maar behoort absoluut niet tot de trend van het komend seizoen.

Marineblauw en felroze
Blauw is de kleur van 2008; zowel in de zomer als in de lente. Mat, glanzend, licht of donker, het maakt allemaal niet uit. Als je de nagellak combineert met blauwe make-up, dan steel je helemaal de show. Ook met roze nagels hoor je er helemaal bij; van fluorroze tot lichtroze. Daarnaast mogen alle andere opvallende kleuren deze zomer ook op de nagels worden gesmeerd. Dus waar wacht je nog op?

Lange nagels
Natuurlijk staan de felle kleurtjes het mooist op keurig geveilde, lange nagels. Weg met die afgekloven nagels! Voor velen is het makkelijker om de nagels af te bijten dan ze te laten groeien, maar probeer het toch eens een keer. Je nagels zijn op z'n mooist als ze een paar millimeter boven je vingertop uit groeien. En zeg nou zelf, dat ziet er toch ook veel verzorgder uit?

Combineren?
Normaal gesproken lees, hoor en zie je overal dat de kleuren van je nagels en de kleuren van je make-up afgestemd moet worden met je kleding. Moeten we nu elke dag onze nagels in een andere kleur lakken? Nee! Deze zomer is het juist de bedoeling om je nagels niet af te stemmen op je kleding. Blauwe nagellak met een gele broek, groene nagellak bij een rood shirtje; alles is mogelijk!

Dus haal een lekker knalkleurtje in huis en lakken maar!