Gladde benen? Durf te epileren!

Make-up door Saar

Verslag van een nitwit
Oei. Nog niet eerder heb ik onthaard met een epilator. Ik heb verscheidene malen met zo'n apparaat in mijn handen gestaan, twijfelend of ik er een zou aanschaffen. Ook heb ik veel vriendinnen gevraagd wat hun ervaringen zijn; ik was bang voor een intense pijn. En dan het geluid van sommige van die -oude- monsters. Het leek wel een grasmachine! Maar het idee van het hebben van gladde benen voor een langere periode en steeds minder, zachter terugkerend lichaamshaar spreekt wel aan. Schouders eronder, tanden op elkaar. Ik ga het gewoon eens proberen!

Eerst maar eens wat feitjes over het te testen product op een rijtje
De nieuwste Philips epilator, de Satinelle Ice Premium (HP6517), is zojuist op de markt verschenen. Het is een efficiënt apparaat, met een geïntegreerde ijskoeler om het ongemak dat eens bij het epileren hoorde te verzachten en vier weken lang een zijdezachte huid te garanderen. De epilator is draadloos en oplaadbaar, ideaal om mee te nemen op reis.

Je klikt de ijskoeler op de epilator, deze verzacht de huid na het uittrekken van het haartje. Daarnaast heeft het apparaat ook een geïntegreerd massagesysteem met aloë vera, dat de huid kalmeert en de aandacht afleidt van het epileergevoel. Ook heeft de epilator een afneembare en wasbare epileerkop, wel zo hygiënisch! De epilator wordt geleverd in een luxueus beschermhoesje, daarnaast krijg je er een peelinghandschoen bij om ingroeiende haartjes te bestrijden.

En, en, en?
Genoeg gepraat, ik heb de epilator net uitgeprobeerd. En warempel, de pijn is uit te houden! Zodra het ijs-element over het pas onthaarde stukje huid komt, verdwijnt het onprettige gevoel als sneeuw voor de zon. Ook de massagerollers zorgen ervoor dat je afgeleid wordt van de pijnlijke prikkels. Op sommige plekken is het epileren wat gevoeliger; mijn bikinilijn en oksels durf ik nog niet aan. Zijdezachte benen zijn momenteel mijn eerste doel. Het resultaat is nog niet helemaal zoals ik verwacht had. Ik kreeg de tip om een dag te wachten, mijn huid even te laten wennen en tot rust te laten komen, en het dan nog eens te proberen. Mijn benen zien er een beetje uit alsof ik door een horde muggen gestoken ben, ik heb flink wat rode bultjes. Even lekker insmeren, dan is dit morgen vast weer weggetrokken. Was ik eerst ietwat huiverig, ik moet nu toch eerlijk bekennen: dit valt mij niets tegen!

Enkele handige tips
Ben je nog niet voor 100 procent zeker of dit jouw manier van ontharen is, leen dan eerst een epilator van een vriendin. Zij kan je waarschijnlijk ook goed uitleggen hoe het apparaat werkt en hoe je het minst 'last' ondervindt van het gebruik. (Probeer het bijten op een toffee wanneer je pijngrens niet erg hoog ligt. Wat sowieso een aangename afleiding is natuurlijk. Ook  helpt het om onder je favoriete tv-serie te epileren; vestig je aandacht ergens anders op.)

Smeer je velletje na het epileren in met een verkoelende crème/gel. Dit gaat rode vlekjes tegen en brengt de huid tot rust. Vermijd teveel zonlicht, een vochtinbrengende crème met licht bruinend pigment is ook altijd fijn.

Epileer niet net voordat je de boulevard op wilt huppelen; doe het een dag eerder, zodat je huid tot rust kan komen.

Zorg ervoor dat je benen glad zijn, door dode huidcellen te verwijderen voordat je gaat epileren. Na het ontharen gebruik je de epileerhandschoen of een bodypuff om het ingroeien van haartjes tegen te gaan.

AU! Iedereen heeft een andere pijngrens, enkele factoren die van invloed kunnen zijn
Sommige delen van het lichaam, zoals de oksels en de bikinilijn, zijn gevoeliger dan andere delen. Dit geldt ook voor de huid die eerder al geïrriteerd is geweest, bijvoorbeeld door verbranding  in de zon.

Wanneer je ziek bent, is de kans groot dat je gevoeliger bent voor de pijn dan anders. Ook stress, drukte, warmte, kou of epileren rond en tijdens de menstruatie kan als onprettiger ervaren worden.

Stimulerende middelen, vooral cafeïne en suiker, en bepaalde medicatie kunnen de gevoeligheid voor pijn verhogen.

Nou dames, waar wachten we nog op? Snoeien maar die bossen!