ZeEet!

Eten door Redactie Ze.nl

Daar moest ik even over nadenken. Van mode heb ik weinig kaas gegeten, ik heb geen ultrahippe gadgets en zou ook zo 1-2-3 geen handige beautytips weten. Ik heb al  in geen maanden een fatsoenlijke date gehad, dus daarover kan ik ook geen sappige verhalen delen.  Na wat op de site te hebben rondgeneusd besloot ik dat ik de komende tijd waarschijnlijk het meest voor de rubriek ZeKookt zou gaan schrijven.

ZeKookt. Tjah. Ze (ik in dit geval)  staat wel eens in de keuken. Ze is dan druk in de weer met allerlei plankjes, pannen en ander keukengerei. Zo nu en dan klinkt er glasgerinkel, gevolgd door luid gevloek en als ze klaar is ziet de keuken er uit als een slagveld. Maar het resultaat mag er zijn! Een gebakken ei, een goudbruine (lees: gecremeerde)  tosti of een heerlijke dampende kop cup-a-soup. Je hoort het al, ik ben een ware keukenprinses... NOT!

Voor ingewikkelde recepten, tips voor in de keuken of handige nieuwe keukensnufjes moet je dus niet bij mij zijn. Ik ben niet gemaakt om te koken. Wat ik wel goed kan -en veelvuldig doe- is eten. Wat mij betreft had deze rubriek dus best ZeEet mogen heten. Maar wie weet wat ik nog allemaal kan leren van de dames onder ons die wél knappe kunstjes in de keuken uithalen.

Wat ik ga doen is mijn favoriete restaurantjes met jullie delen. Want als je het mij vraagt is uiteten gaan één van de leukste dingen die je maar kunt doen! Het zijn hele uiteenlopende restaurantjes. Van groot tot klein, van goedkoop tot iets duurder, van oerhollandsche pot tot extreem exotisch. Plekken om gezellig met je vriendinnen te smullen en bij te kletsen onder het genot van liters wijn, of plekken om  überromantisch weg te zwijmelen in de ogen van je lief. Mocht die laatstgenoemde er toevallig net vandoor zijn gegaan met je beste vriendin, dan heb ik misschien tóch nog een bruikbare keukentip voor je:

Een gezellige Voodoo-messenset!  The Ex Knife Set, te koop op www.bestel.nl.
Een site die overigens  bomvol staat met grappige, originele hebbedingen. Denk aan een roze gereedschapskist (Hebben! Hebben! Hebben!), een heuse paaldans-kit of een Twister-dekbedovertrek.