Vluggertje is populairder bij vrouwen

Intiem door Redactie Ze.nl

Het meest recente onderzoek over seksualiteit heeft wat verrassende feitjes naar voren gebracht. Het gaat over een veelbesproken onderwerp: de tijdsduur van een sekspartij. De uitkomst was dat het vluggertje populairder is bij vrouwen dan bij de mannen. Maar er zijn grenzen: zowel de mannen als de vrouwen vinden dat het niet korter mag duren dan drie minuten. De mannen willen het liefst veel langere seks. De ideale tijdsduur van 'gewone' seks ligt tussen de zeven en dertien minuten.

Als je zelf onderzoek wilt doen naar het vluggertje, is dit een leuk boek om aan te schaffen: De kunst van het vluggertje, geschreven door Joel D. Block. Volgens het boek zijn vluggertjes onmisbaar en kunnen ze een voldaner gevoel geven dan lange seks. Het boek bevat sexy foto's, tips om zo snel mogelijk opgewonden te raken en waargebeurde vluggertjes.

Gezelligheid kent geen tijd
Waarom wordt er nou onderzoek gedaan naar de tijdsduur van een intieme sessie met je partner? De tijd dat men denkt dat aan seks moet worden besteed per keer ligt tussen de 15 en 20 minuten. Terwijl is aangetoond dat de werkelijke tijdsbesteding nog niet eens de helft van het 'ideaalbeeld' is.

De wetenschappers willen door middel van het onderzoek aantonen dat het idee dat seks heel lang moet duren, eigenlijk onzin is. Het houdt ons bezig, terwijl dat dus niet hoeft. En tja, wie let er tijdens het vrijen nou op de tijd? Dan houden we ons hopelijk met hele andere dingen bezig...