Make-up cursus deel 3: de lippen!

Make-up door Jet

... de beste verzorging die er is. Daarom geeft Ze.nl jou deze tips en tricks!

Verzorg je lippen!

Scrubben
Je verwent je lichaam en gezicht vast wel eens met een uitgebreide scrubbeurt. Alle dode huidcellen worden verwijderd en je huidje voelt weer super zacht aan. Waarom doe je dit dan ook niet bij je lippen? Op deze manier tover je je ruwe mond weer om in kissable lips...

Waar kan je je lippen mee scrubben?
- Een natte tandenborstel
Doe een beetje lippenbalsem op je lippen, pak een tandenborstel en draai hiermee zachte rondjes over je lippen.
- Een suikerklontje
Met een suikerklontje kun je je lippen ook erg goed scrubben. Ook hier geldt dat je zachtjes rondjes moet draaien over je lippen.
- Een papje van suiker en honing
Meng honing met een beetje suiker en scrub hiermee je lippen, dit werkt ook meteen verzachtend.

Hydrateren
Na een scrubbeurt schreeuwen je (fluweelzachte) lippen om een beetje vocht, daarom is het belangrijk om ze te hydrateren. Zo worden (en blijven) je lippen lekker zacht en soepel. Als je lippen droog zijn, heb je de neiging om ze nat te maken met je tong. Doe dit niet! Dit droogt je lippen alleen meer verder uit en ze zullen gaan irriteren, gebruik daarom:

- Een lekkere lippenbalsem
- Een laagje vaseline
- Een zelfgemaakt maskertje van hydraterende crème en honing. Breng het voordat je naar bed gaat aan en 's ochtend heb je heerlijk zachte lippen
- Een verzorgende, hydraterende lippenstift

Twee vliegen in één klap? Koop dan de Lip Scrub & Moisturizer van het merk Sally Hansen. Dit is een mooie gouden stick die oogt als een gewone lipstick, maar die eigenlijk heel bijzonder is. De ene helft scrubt de lippen zacht terwijl de andere helft hydrateert met Vitamine E Je lippen zijn weer om te zoenen, een echte aanrader! Sally Hansen is te koop voor 14,95 bij ICI PARIS XL.

Lippen om te zoenen!

Nu je lippen helemaal verzorgd zijn, kun je ze echt mooi gaan maken...

Lijn en omtrek
Eerst gaan we aan de slag met een lippotlood. Zorg altijd dat het potlood een scherpe punt heeft, slijp daarom het potlood voordat je het gebruikt. Zo krijg je een mooiere, dunne en strakke lipcontour. Begin vanuit de cupidoboog (het midden van je bovenlip) en teken kleine, korte streepjes die je met elkaar verbindt. Werk zo van binnen naar buiten. Doe hetzelfde met je onderlip. Vanuit het midden naar buiten. Probeer niet in een keer een streep te zetten dan teken je er al snel naast. Nu kun je kiezen voor...

Extreem volle lippen
Gebruik een naturelle kleur lippotlood. Breng het lippotlood over je hele lippen aan. Breng vervolgens een mooie lipgloss op, met of zonder kleur. Kies in ieder geval een kleur die goed past bij lippotlood. Breng nu wat witte glans aan op het midden van je lippen, je kan hiervoor witte oogschaduw gebruiken. Gebruik niet te veel en smeer het goed uit. Dit trucje laat je lippen voller lijken.

Gekleurde lippen
 Je kunt ook kiezen voor een mooie, opvallende lippenstift. Zoals knalrood; leuk voor een avondje uit! Als je lippenstift gebruikt, kies dan een lippotlood die hier mooi bij past.

Hier vind je nog enkele tips voor het gebruiken van een lippenstift:

- Heb je smalle lippen, kies dan een lichtere kleur lippenstift. Heb je grote, volle lippen, kies dan voor een donkere kleur.
- Gebruik nooit een lippotlood die donkerder is dan de lippenstift, dat ziet er echt niet uit!
- Test de kleur van een lippenstift eens niet op de hand, maar op je vingertoppen. Zo kun je de kleur veel beter  beoordelen, omdat het rood van je vingertop veel lijkt op het rood in je lippen.
- Als je lippenstift met een penseeltje aanbrengt, blijft de kleur langer mooi zitten, maar je kunt je lippenstift ook nog eens 20 keer vaker gebruiken. Er zit namelijk nog veel product in de houder.
- Als je eerst een lippenpotlood gebruikt, krijg je een mooie, duidelijke lipcontour, het houdt de lippenstift als het ware tegen waardoor het niet uitloopt.
- Als je het accent legt op je lippen, hou je ogen dan wat rustiger en andersom.
- Voorkom lipstick op je tanden door na het opmaken een O te vormen rond je vinger. Trek je vinger naar buiten. Overtollige lipstick zal aan je vinger zitten.

Deze make-up cursus wordt mede mogelijk gemaakt door de website Make Me Over en is ontwikkeld door schrijfster Yvonne van der Wal. Kijk voor meer make-up tips op www.makemeover.org.