Make-up tips voor de feestdagen

Make-up door Jet

Reinigen
Een goede basis is het halve werk. Dus de avond van te voren je gezicht scrubben, een maskertje nemen en je wenkbrauwen epileren. Als je de volgende dag wakker wordt, is je huid lekker glad en schoon. Een ideale basis voor make-up.

Face
Smeer je huid voor het opbrengen van de make-up goed in met een dagcrème en laat deze ongeveer 20 minuutjes inwerken. Daarna kun je beginnen met een egaliseren van je huid. Werk eerst met een camouflagestick alle pukkeltjes en rode vlekjes weg. Breng vervolgens een foundation op. Let op dat de foundation niet donkerder is dan je eigen huid. Daarna fixeer je je gezicht met een poeder in dezelfde kleur als de foundation.

Wangen
Doe wat blusher op je jukbeenderen om ze vorm te geven en op te laten lichten. Begin aan de buiten kant van je gezicht en veeg met een kwast zachtjes naar voren toe. Lach eerst een beetje, dan komen vanzelf de junkbeenderen wat naar voren. Daar breng je de blusher aan. Als je echt wilt stralen kun je ook wat gouden of zilveren poeder op je jukbeenderen aanbrengen, dit heeft een erg mooi en stralend effect in combinatie met kaarslicht.

Wenkbrauwen
Wenkbrauwen bepalen maarliefst 80 procent van je gezichtsuitdrukking. Wenkbrauwen kunnen een gezicht maken, maar ook bréken. Bij de oogmake-up denken de meeste mensen niet aan wenkbrauwmake-up. Terwijl dat juist minstens zo bepalend is. Mooie verzorgde wenkbrauwen maken het geheel af. Dus kam je wenkbrauwen in vorm met een speciaal borsteltje en teken ze zo nodig bij met een speciaal wenkbrauwpotlood (doe dit heel subtiel!).

Ogen
Goud is helemaal hot voor de komende feestdagen. Breng een gouden oogschaduw aan vanaf je wimperrand tot aan je wenkbrauwen. Zwaarder op het ooglid, en meer uitgeveegd richting de wenkbrauw. Vergeet ook niet om met een kwastje langs de onderste wimperrand te gaan. Maak nu de buitenste ooghoeken donkerder met een bruine oogschaduw. Zorg ervoor dat de kleuren mooi overlopen. Het binnenste hoekje van het ooglid moet het lichtst zijn en de buitenste hoek het donkerst. Als goud niet jouw kleur is, dan kun je voor paars en zilver kiezen, deze kleuren zijn ook populair. Breng nu zowel langs je boven- als je onderwimperrand een lijntje aan met een bruin of zwart potlood.
Opvallende wimpers maken de oogmake-up af. Dit is te bereiken door minstens twee lagen mascara over elkaar aan te brengen. Breng een mascara 'zigzaggend' aan, om zo te voorkomen dat de wimpers aan elkaar blijven plakken. Laat iedere laag eerst goed drogen voor je de volgende aanbrengt. Vergeet vooral niet de wimpers na te borstelen zodat er geen klontertjes in blijven zitten. Gebruik een wimperkruller voor een speelse oogopslag!

Lippen
Knalrode lippen zijn altijd goed voor feestjes! Maar in combinatie met de goud-bruine oogmake-up, kun je beter kiezen voor een kleur rood met een gouden ondertoon, om vloekende kleuren te vermijden. Een subtiele goudroze lipgloss is ook erg mooi!

Kijk voor meer make-up tips op deze website!

Geschreven door Jet