Poepen is taboe

Intiem door Redactie Ze.nl

De meeste vrouwen doen keurig mee met het poep-taboe en soms denken we zelfs dat we niet eens meer horen te plassen. Al mijn vriendinnen kunnen meepraten over het uren lang ophouden om vervolgens thuis te ontladen, ontzettende buikkrampen, zweet op het voorhoofd, rode wangen, bij elkaar geknepen billen en wanhopige pogingen om de druppels maar niet te laten horen.

'Poepje,' zo noem je je vriend dan weer wel, 'zullen we tv kijken?' (lees: zet alsjeblieft keihard MTV aan, om een enkel geluid te verdoezelen.) Of 'Ga jij maar eerst hoor liefie, ik wacht wel even.' (lees: als jij voor mij gaat, weet ik zeker dat je het komende half uur niet in de badkamer zal zijn en ik ongestoord mijn gang kan gaan.) We zijn maar in de weer. Het is gekkenwerk. En dit eigenlijk alleen maar voor onze mannetjes en hun waan-ideeën, oftewel voor onze mannen anno 2007.

Alhoewel, over mannen van 2007 gesproken, sommige mannen zijn juist wel weer erg vooruitstrevend. Neem nu de vriend van een vriendin van mij. Ja we houden het wel anoniem want het blijft toch taboe. Hij zegt dus op een avond, gezellig op de bank, terwijl ze samen een filmpje kijken, triomfantelijk; 'Jij laat nooit scheetjes.' (vriendin denkt: Ja, je moest is weten man!) 'We zijn al twee jaar bij elkaar en je hebt nog nooit één scheetje gelaten.' Stilte. 'Ah toe, laat nou eens een scheetje?' Vraagt hij vrolijk door. Blozend vroeg mijn vriendin: 'Jij wil dat ik een scheetje laat?' Stilte. 'Hihi, nee dat doe ik niet.' (Na al die jaren van overwinning!)

Jammer! Had ze nou maar gewoon een keiharde scheet gelaten. Voor ons, vrouwen van 2007! Zo van 'die zit!' en hem vervolgens bedwelmen met al de verhalen, frustraties en hoe belachelijk het eigenlijk is dat wij niet horen te poepen en scheetjes te laten.
 
Helaas, het was een mooie kans maar nee, wij vrouwen van 2007 zijn echte vrouwen. Veelzijdig; we staan voor alles open èn we poepen niet. En al die gedisciplineerde jaren gaan we toch niet opgeven voor één stom scheetje. Nee dat zou zonde zijn.

En dat is nu net het probleem met het 'open' staan voor een potje anale seks. We poepen niet, voor zover jullie mannen weten hebben we niet eens een poepgat, maar jullie willen er wel in roeren? Heel logisch...

Maar stel, het mag ooit, 'mag ik dan ook bij jou?' 'Het is wel mijn poepgat he!' krijg je dan van mannen anno 2007 te horen.

Ik zou zeggen, mannen, wen eerst maar eens aan het feit dat meisjes wel poepen en scheetjes laten en ook gewoon net als mannen zoiets als een poepgat hebben. Ja het is een feit. Want wij vrouwen van 2007 zijn gelijk aan mannen, of tenminste zo gelijk mogelijk. Oók als het om poepen gaat.