Niet te vertrouwen!

Intiem door Redactie Ze.nl

De Amerikaanse wetenschappers Dan Ariely en Gerorge Loewenstein onderzochten wat het effect is van seksuele opwinding op het nemen van beslissingen (gepubliceerd in de 'Journal of Behavioral Decision Making', 2005). Voor het onderzoek werden mannen gevraagd om te masturberen en vragen op een computer te beantwoorden. Daarbij moesten ze telkens aangeven hoe opgewonden ze waren.

Wat bleek? In opgewonden toestand waren hun morele normen beduidend lager dan in een 'nuchtere' toestand. Op het moment dat ze, naar eigen zeggen 75% opgewonden waren, wilden ze vrijen zonder voorbehoedsmiddelen te gebruiken. Ze zouden zelfs eerder dan normaal een vrouw uit nemen naar een chique restaurant, om de kans op seks met haar te vergroten. Bovendien waren ze bereid 'ik hou van je' zeggen om seks te kunnen hebben. De proefpersonen zouden ook langer aandringen als een vrouw 'nee' zou zeggen tegen seks, en sommigen wilden zelfs een vrouw stiekem drugs geven zodat ze seks met hem wilde hebben.

Het onderzoek laat zien dat mannen door seksuele opwinding hun verstand makkelijker verliezen. Wees dus gewaarschuwd: seksueel opgewonden mannen zijn erg slecht te vertrouwen en zijn bereid alles uit de kast te halen om hun verlangens te bevredigen. 

By the way: het is geen oud nieuws dat zelfs Bill Clinton, die één van de machtigste personen op aarde was, onlosmakelijk is verbonden met seks en leugens. Ook hij verloor door seksuele opwinding zijn verstand. Ondanks dat hij op dat moment het invloedrijkste land ter wereld regeerde, grote invloed op de wereld had, en niet te vergeten, een vrouw en kind had. Voor seks was hij bereid een ongelooflijk groot risico aan te gaan. Achteraf besefte hij maar al te goed dat hij een ondoordachte en catastrofale fout gemaakt had. De leugen die hij probeerde te verkopen zal niet gauw vergeten zijn en de beelden met het bekendste seksleugen aller tijden zal nog vaak vertoond worden. 'I did not have sexual relations with that woman'.

Geschreven door Roos